Üsküdar asırlık camisine yeniden kavuşuyor

Üsküdar'daki tarihi Kartalbaba Camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Üsküdar Belediyesi iş birliğiyle yeniden inşa ediliyor.

Üsküdar asırlık camisine yeniden kavuşuyor
Üsküdar asırlık camisine yeniden kavuşuyor
GİRİŞ 09.07.2014 14:09 GÜNCELLEME 09.07.2014 14:09

Üsküdar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Nuhkuyusu Caddesi'nde dergah olarak 1787'den önce yapılan Kartalbaba Camii, bakımsız ve metruk halden kurtarılıp eski haline getirilecek.

PROJELER HAZIR 

Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait caminin yenilenme ihtiyacı ortaya çıkınca, "Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik" kapsamında ayrılan ödenekle rölöve, restitüsyon ve restorasyon için projeler hazırlanarak, caminin inşası başlatıldı.

1 YIL SONRA AÇILACAK 

Yeniden inşa çalışmaları kapsamında, tekke mahalli olarak kullanılan saha yeniden düzenlenecek, buraya Üsküdar Belediyesi tarafından bir öğrenci yurdu yapılacak. Altına 2 katlı bir otoparkın da ilave edileceği cami ve bakıma alınan Kartalbaba türbesi, 1 yıl sonra açılacak.

1942'DE ÇÖKMÜŞTÜ

Kaynaklara göre, Kartal Ahmed Efendi, Şeyh Ahmed Kartal ve Şeyh Kartal isimleri ile anılan tekke, Kadiri Tarikatı'ndan Kartal Baba lakaplı Şeyh Ahmed Efendi tarafından kuruldu.

Kare planlı olarak yığma taştan yapılan ve zamanla bakımsız kalan bina, tekke ve zaviyelerin kapatılmasının ardından tamamen harap duruma düşerek, 1942'de tamamen çökmüştü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi