Türk ve Yunan öğrencilerden ortak belgesel

Türk ve Yunanistanlı üniversite öğrencileri, İzmir ile Midilli'nin yaşayan kültür ögelerini belgeselleştiriyor.

Türk ve Yunan öğrencilerden ortak belgesel
Türk ve Yunan öğrencilerden ortak belgesel
GİRİŞ 10.07.2014 10:52 GÜNCELLEME 10.07.2014 10:52

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden (İEÜ) yapılan açıklamada, iki yakanın öğrencileri, birbirlerinin kültürünü belgeseller çekerek öğreniyor. İEÜ Sinema ve Dijital Medya Bölümü ile Aegean Üniversity (Midilli-Yunanistan) Kültürel Teknoloji ve İletişim Bölümü öğrencilerinin buluştuğu belgesel yaz okulunda, İzmir ve Midilli'nin yaşayan kültür ögeleri kısa belgesellere konu oluyor. İEÜ İletişim Fakültesi'nde belgesel yapım teknikleri üzerine eğitimlerini tamamlayan ve İzmir'de 4 farklı kısa belgesele imza atan 14 öğrenci, şimdi de Midilli sokaklarında kültürel dokuları filme alıyor.
 

İEÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ebru Uzunoğlu, iki yakanın öğrencilerinin bir araya geldiği yaz okulunda öğrencilerin yerel temaları incelediğini, eğitimlerin fakülteleri bünyesinde uluslararası alanda deneyimli eğitmenlerin ve profesyonellerin eşliğinde verildiğini belirtti.

İEÜ Sinema ve Dijital Medya Öğretim Elemanı Andreas Treske'nin İzmir ve Midilli'den katılan 14 öğrenciye belgesel yapım teknikleri hakkında bilgiler aktardığını ifade eden Uzunoğlu, projenin ilk etabında öğrencilerin İzmir sokaklarında kendi kısa belgesel filmlerini üretme imkanı yakaladığını dile getirdi.

Öğrencilerin, her iki ülkede de yerel ve bölgesel temaları araştırarak konseptler geliştirdiğini ifade eden Doç. Dr. Uzunoğlu,14 öğrencinin küçük gruplar halinde İzmir yaşamına ilişkin kısa belgeseller çektiğini belirtti.

Kadifekale, Atatürk, İzmir'de yaşayan insanların birbirleriyle iletişimi, Kemeraltı'nda kostüm tasarımı, marangozluk gibi alalarda kısa belgesellerin hazırlandığını belirten Uzunoğlu, "Öğrenciler şimdi de Midilli'de bu adanın halkına ilişkin ayrıntılar peşinde çalışmalarını sürdürüyorlar.

Fragmanlar üreten ve çalışmalarını kamera ile çekip kurgulayan öğrencilerimiz, farklı bir deneyim yaşadı. İki yakanın birbirine benzer kültürlerine tanık oldular ve bunları belgelendiriyorlar" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'