Ebru sanatçıları Karadeniz'de buluşacak

Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 150 sanatçı Ebru sanatı için Trabzon'da bir araya gelecek

Ebru sanatçıları Karadeniz'de buluşacak
Ebru sanatçıları Karadeniz'de buluşacak
GİRİŞ 10.07.2014 14:17 GÜNCELLEME 10.07.2014 14:17

 Türk kültürünün vazgeçilmezlerinden ebru sanatının korunması amacıyla düzenlenecek "Dünya Ebru Günü 3. Organizasyonu" sebebiyle Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 150 sanatçı Trabzon'da bir araya gelecek.

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde, beraberindeki ebru sanatçıları ile basın açıklaması yapan Organizasyonun Başkanı ve ebru sanatçısı Songül Kartal, geleneksel Türk sanatlarından olan ebrunun tanıtılıp dünya mirasına kazandırılması amacıyla 2012 yılından itibaren eylül ayının ikinci haftasının "Dünya Ebru Günü" olarak kutlandığını anlattı.

Birincisi İstanbul'da, ikincisi Diyarbakır'da yapılan etkinliğin üçüncüsü için Trabzon'da organizasyon düzenleneceğini söyleyen Kartal, ebru sanatının yanı sıra Türkiye'nin ve Karadeniz'in tanıtımı açısından önemli olan organizasyona Türkiye'nin 40 ili ile 35 farklı ülkeden 150 sanatçı katılacağını ifade etti.

Kartal, UNESCO tarafından ebru sanatının koruma altına alınacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Sergi ve panel eşliğinde 13-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyon için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün desteğini aldık. Aynı desteği Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar İlçe Belediyesinden de bekliyoruz. Etkinlik, Trabzon'un kültür ve sanat faaliyetleri ile anılmasını sağlayacak. Etkinlik, UNESCO tarafından dünya mirası listesine alınması gündeme gelen ebru sanatının bu listeye girmesine katkı sağlayacak" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: 1 buçuk milyarlık malı İstanbullulardan niye sakladın?