Hüseyin Hilmi Işık Esenler’de anıldı

Anadolu’yu Mayalayanlar programında gönül erlerimizden Hüseyin Hilmi Işık Esenler’de anıldı.

Hüseyin Hilmi Işık Esenler’de anıldı
Hüseyin Hilmi Işık Esenler’de anıldı
GİRİŞ 11.07.2014 17:30 GÜNCELLEME 11.07.2014 17:30

Gecede Hilmi Işık’ı anlatan Yazar Osman Ünlü, “Hüseyin Hilmi Işık, yazdıkları kitapların hepsiyle âmel ediyordu” dedi. Programda Işık’ın kitapları da vatandaşlara dağıtıldı.

Esenler Belediyesi’nin Ramazan etkinliklerinde bir gece daha geride kaldı. Etkinlikler kapsamında Anadolu’yu Mayalayanlar programında gönül erlerimizden Hüseyin Hilmi Işık Esenler’de anıldı. Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Ümit Doğan, Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Polat ve Ömer Çetinkaya, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Çelik ile bazı Belediye Meclis üyeleri katıldı.

KİTAPLARIYLA ÂMEL EDİYORDU

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Hüseyin Hilmi Işık’ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti. Hilmi Işık’ı Yazar Osman Ünlü anlattı. Ünlü, Hüseyin Hilmi Işık’ın okullarını hep birincilikle bitirdiğini belirterek, “O, bütün kazançlarımı hocam Seyyid Abdülhakim Arvasi Hazretleri’ne borçluyum” dediğini hatırlattı.

Hilmi Işık’ın söyledikleriyle yaptıklarının birbirini tamamladığını ifade ederek, “Hüseyin Hilmi Işık, yazdıkları kitapların hepsiyle âmel ediyordu” dedi. “O’nun lügatında, hayatında yarın yoktu. Her işini gününde hallederdi” diyen Ünlü, “Hocamız mevki, makam peşinde koşmadı, kendisine kötülük edenlere de hidayete ermeleri için dua ederdi” şeklinde konuştu.

2 SÖZÜNDEN ÇOK ETKİLENDİM

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, Hüseyin Hilmi Işık’ın 2 sözünden çok etkilendiğini söyledi. Işık’ın “Müslüman o kimsedir ki, bir saat dahi bir yerde kalsa o gittiği her yerde iz bırakır” sözünü hatırlatan Göksu, “Müslüman’ın her dakikası, her anı kıymetlidir” dedi. Işık’ın söylediği, “Namaza mâni olan işte hayır yoktur” sözünü de hatırlatan Göksu, “Hocamız diyor ki, namaz senin sarsılmaz sembolündür, onu kenara atamazsın” diye konuştu.

Göksu, Hüseyin Hilmi Işık’ın bu iki sözünden birincisinde insanlara adam gibi adam olmayı, ikincisinde ise Müslüman gibi Müslüman olmayı tembihlediğini söyledi. Göksu konuşmasının sonunda, “Bu gönül sultanlarını burada anarak gençlerimizin onları örnek almasını istiyoruz” dedi.

GRUP GENÇ SAHNE ALDI

Programda Hüseyin Hilmi Işık’ın kitapları da meydanı dolduran vatandaşlara dağıtıldı. Gecenin sonunda Grup Genç, söyledikleri şarkı ve türkülerle dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi