Hatay'da 75. yıl şerefine 75 metrelik künefe

Hatay'ın, Anavatana katılışının 75. yıl dönümü kapsamında düzenlenen festivalde, 75 metre uzunluğunda künefe vatandaşlara dağıtıldı.

Hatay'da 75. yıl şerefine 75 metrelik künefe
Hatay'da 75. yıl şerefine 75 metrelik künefe
GİRİŞ 21.07.2014 22:44 GÜNCELLEME 21.07.2014 22:44

Hatay'ın, Anavatana katılışının 75. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen festivalde, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 75 metre uzunluğundaki 4 bin kişilik künefe vatandaşlara dağıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Atatürk Caddesi'ndeki etkinlikte, her sene kutlanan yıla özgü künefe yapıldığını, bu yıl da 75 metre uzunluğunda künefenin vatandaşlara ikram edildiğini söyledi.

Hatay dışındaki tüm coğrafyalara hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik söylemleriyle sofralarını paylaştıklarını ifade eden Savaş, künefe şölenine gelenlere teşekkür etti.

Hatay'ın dünyaya örnek olacak, olmaya devam edecek bir şehir olduğunu herkesle paylaşmak istediklerini vurgulayan Savaş, "Kutlamalar kapsamında bu akşam yapılacak konser iptal edildi. Hem Filistin'deki hem Ortadoğu'da birçok acı var. Çoğu da Müslüman kardeşlerimiz. Bunların acılarını paylaşmak adına biz konserleri bugünden itibaren iptal ettik" dedi.

Künefe ustası Mustafa Yılmaz, künefenin 10 kişiyle 2 hafta sürede hazırlandığını ve yapımında 400 kilogram kadayıf, 250 kilogram peynir, 200 kilogram şeker, 80 kilogram tereyağı kullanıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından 75 metre uzunluğundaki 4 bin kişilik künefenin temsili olarak Başkan Savaş şerbetini dökerek ilk dilimini kesti ve vatandaşlara ikram etti. Künefeden almak isteyen vatandaşlar, izdihama neden oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var