Çerkeslerin büyük buluşması 2 Ağustos’ta

Bu yıl 11.’si düzenlenecek Doğu Akdeniz Uluslararsı Çerkes Festivali'ne Suriye, Ürdün, Rusya ve Abhazya’dan konuklar da katılacak

Çerkeslerin büyük buluşması 2 Ağustos’ta
Çerkeslerin büyük buluşması 2 Ağustos’ta
GİRİŞ 27.07.2014 13:02 GÜNCELLEME 27.07.2014 13:02

11. Doğu Akdeniz Uluslararası Çerkes Kültür Festivali bu yıl 2 Ağustos 2014 Cumartesi günü yapılacak. Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi Yantepe köyünde düzenlenecek Doğu Akdeniz Uluslararası Çerkes Kültür Festivali’ne Suriye, Ürdün, Rusya Federasyonu Adige Bölgesi, Abhazya Cumhuriyeti'nden ve Türkiye’den çok sayıda konuğun katılması bekleniyor.

Doğu Akdeniz Bölgesi'nde Adana Çerkes Derneği koordinatörlüğünde Mersin, Kahramanmaraş, Afşin, Göksun, Reyhanlı Çerkes derneklerinin ortak girişimiyle düzenlenen festival bu yıl uluslararası nitelikte gerçekleşecek. Adana Çerkes Derneği Başkanı İsa Elagöz, festivale Doğu Akdeniz’de yaşayan tüm insanları davet ederek, "Yüzyıllardır birlik ve beraberlik içinde yaşadığımız Türkiye’de Çerkes kültürünü sanatını yakından izlemek isteyen herkesi festivalimizde konuk etmekten mutlu olacağız." dedi.
Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Başkanı Lisan Alkış, 11 yıldır aralıksız düzenlenen festivalin her geçen gün içerik ve katılım açısından büyük ilgi gördüğünü ifade etti. alkış, "Festivalimiz, diasporada buluşma ve kucaklaşma zemini oluşturmaktadır. Gelecek yıllarda daha büyük organizasyonlarla devam edecektir. Tüm halkımızı davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

İshak Akbay’ın sunacağı festival gündüz ve gece olmak üzere 2 ayrı bölümde yapılacak. Gündüz programında Aşamez, Meze ve Magibze, Deju Grup, Anjela Memheg ve Azmi Toguzata yer alacak. Festivalde rekor denemesi de yapılacak.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?