Meryemana evinde 4 dilde ayin

Hristiyanlar açısından kutsal sayılan İzmir'in Selçuk İlçesi'ndeki Bülbül Dağı'ndaki Meryemana Evi'nde ayin düzenlendi.

Meryemana evinde 4 dilde ayin
Meryemana evinde 4 dilde ayin
GİRİŞ 15.08.2014 18:35 GÜNCELLEME 15.08.2014 18:35

Türkiye Katolik Piskoposlar Kurulu Başkanı ve İzmir Başpiskoposu Ruggero Franceschini'nin yönettiği ayine Türkiye'den ve değişik ülkelerden çok sayıda katolik Hıristiyan katıldı. Kutsanmış ekmek, incir ve üzüm dağıtılarak başlanılan ayin, Türkçe, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca olmak üzere dört dille okunan dualarla devam etti. İzmir'de çeşitli kiliselerde görevli papazlar ve rahiplerin de katıldığı ayinde Meryemana için dua edildi, ilahiler okundu.

Bugünün bir sevgi bayramı olduğuna dikkat çeken İzmir Başpiskoposu Ruggero Franceschini, bugünün Meryem'in yeryüzündeki yaşamını coşkuyla sonlandırıp bedenen ve ruhen Tanrı katına yükseldiğini açıkladığı gün olduğunu belirtti. Franceschini; "Meryem'in bedeni, Oğul Mesih İsa'nın yanına, gökyüzüne yükselmiştir ve Mesih İsa'nın dirilişine ortak olmaktadır. Meryem Ana'mız bizlerin imanda ve ümitte canlı olarak gökyüzüne bakışlarımızı çevirmemize ve bu fani dünyanın ufkuna kendimizi kaptırmamamıza yardımcı olsun" diyerek dua etti.

İncil'den ayetlerin ve ilahilerin okunduğu ayinde tüm katılımcılar kutsanmış ekmek dilimini İzmir Başpiskoposu Ruggero Franceschini'nin elinden almak ve onun elini öpmek için birbirleriyle yarıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü