Tarihi savaş yeniden canlandırıldı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde düzenlenen ‘Biga Sancakbeyi Osman Bey Geleneksel Okçuluk Müsabakaları’ düzenlenen törenlerle sona erdi.

Tarihi savaş yeniden canlandırıldı
Tarihi savaş yeniden canlandırıldı
GİRİŞ 17.08.2014 21:15 GÜNCELLEME 17.08.2014 21:15

Törenlerin sonunda, Makedonlarla Pers İmparatorluğu arasında yaşanan Granikos savaşı yeniden canlandırıldı. Canlandırma esnasında, Biga Kaymakamı Fatih Genel’in Pers ordusuna verdiği komutlar, izleyenleri güldürdü. 

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Çınarköprü köyünde Cumartesi günü başlayan ‘4. Biga Sancakbeyi Osman Bey Geleneksel Okçuluk Müsabakaları’ düzenlenen törenlerle sona erdi. Son gün, müsabakalara yurt dışından katılan sporcular, birer gösteri sundu. Ardından, okçuluk müsabakalarında 500 sporcu arasından dereceye girenlere törenle ödülleri verildi.

Bu yıl ilk kez, tarihte çok önemli bir yere sahip olan Granikos savaşlarının yaşandığı alanda bu törenin yapıldığını hatırlatan Biga Kaymakamı Fatih Genel, “Burası, tarihte bir kırılmaya neden olan savaş alanı. Makedon kralı İskender’in ‘Büyük İskender’ olduğu yer. Milattan önce, burada düşmanlar birbirlerine ok attılar. Biz bugün dostluk için ok atıyoruz” dedi. Törenlere, ünlü aktör Cüneyt Arkın, oğlu Kaya Arkın ile birlikte katıldı. Arkın, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Ödül töreninin ardından, Granikos savaşının bir bölümü canlandırıldı. Issız Adam adlı filmle tanınan ünlü oyuncu Cemal Hünal’ın ‘Büyük İskender’i oynadığı canlandırmada, Biga Kaymakamı Fatih Genel seslendirme yaptı. Savaşla ilgili bilgiler veren Genel, canlandırma esnasında oyunculara da komutlar yağdırdı.

Ok atmakta geç kalan Pers ordusuna, “Çok disiplinsiz bir ordusunuz. Savaşı da bu yüzden kaybettiniz” diyen Fatih Genel, Büyük İskender’in Granikos çayından geçerek Pers ordusunun üzerine yürümesi esnasında, atlı birliklerden kaçan yaya askerleri de “Kaçmayın. Kaçmayın. Kahraman olacaksınız. Ölümsüzlüğe yürüyorsunuz. Saldırın” diyerek uyardı. Büyük İskender’in çaydan geçtiği anı 3 kez tekrarlatan Fatih Genel’in oyuncuları heyecanlandırmak ve motive etmek için sarf ettiği sözler, izleyenleri güldürdü.

Canlandırmanın ardından, ‘Büyük İskender’ Cemal Hünal, atıyla izleyenleri selamlayarak alandan ayrıldı. Vatandaşlar Hünal’a sevgi gösterilerinde bulundu.
Bu yıl 4’üncü kez düzenlenen Biga Sancakbeyi Osman Bey Geleneksel Okçuluk Müsabakaları'na 21 ülkeden 110 yabancı, Türkiye’nin 29 kulübünden 400’ün üzerinde Türk sporcu katıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!