Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Kütahya'da

"Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi", Kütahya'da ziyarete açıldı.

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Kütahya'da
Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Kütahya'da
GİRİŞ 18.08.2014 14:24 GÜNCELLEME 18.08.2014 14:24

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce (BYEGM) desteklenen ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında hayata geçirilerek "Şehitler Diyarından Anadolu'ya" sloganıyla yola çıkan gezici müze, Zafer Meydanı'nda vatandaşlarla buluştu.
 

Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, müzenin açılışında yaptığı konuşmada, Başbakanlık tarafından müzenin gezici hale getirilmesinin, yakın tarihin bilinmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Bu yüzden tüm Kütahyalıları ve özellikle gençleri müzeyi gezmeye davet eden İngenç, "Geçmişi iyi bilir, iyi tanırsak geleceğimizi de daha iyi yönlendiririz" sözüyle tarihin önemine vurgu yaptı.

Basın-Yayın ve Enformasyon Afyonkarahisar Bölge Müdürü Ali Fuad Gölbaşı da genel müdürlüklerinin bu projeye destek verdiğini dile getirdi.

Projenin öncelikli hedefinin yıl içerisinde Anadolu'yu dolaşarak Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında, oradaki kahramanları ve zaferleri 2015 yılına kadar Türkiye'ye tanıtmak olduğunu belirten Gölbaşı, şöyle konuştu:

"Bununla birlikte proje ile milli birlik ve beraberliğin temeli olan Çanakkale ruhunu yaşatmak, canlı tutmak amaçlanmaktadır. Gezici müzemizde savaştan kalma harp malzemeleri, kişisel ve askeri objeler ile resim ve malzemelerden oluşan 4 bine yakın eser sergilenmektedir.

Ücretsiz olarak vatandaşlarımızın ilgisine sunulan müzede, ayrıca bir rehber gelen konuklara bilgi vermektedir. 2013 yılında Batman'dan yola çıkan gezici müzemiz, şu ana kadar 38 ili ziyaret etmiştir. Türkiye'nin doğudanbatıya yaklaşık 60 ilini yıl boyunca ziyaret etmeye devam edecek olan müzemiz, bu yılın sonunda en son Ankara'ya ulaşacaktır."

İngenç ve ve protokol üyeleri, gezici müzenin açılış kurdelesini kestikten sonra içerisindeki malzemeleri inceledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor