'Aşk-ı Nebî' Sergisi New York'ta

New York Türkevi’nde açılacak sergi, Yıldız Holding ve TİKA’nın katkılarıyla uluslararası sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

 'Aşk-ı Nebî' Sergisi New York'ta
'Aşk-ı Nebî' Sergisi New York'ta
GİRİŞ 18.09.2014 14:10 GÜNCELLEME 18.09.2014 14:36

İslam Kültür ve Sanat Platformu tarafından düzenlenen 'Hicaz’dan İstanbul’a Hz. Peygamber Sevgisi; Aşk-ı Nebi Sergisi’ geçtiğimiz Nisan ayında Hz. Peygamber’in doğumunun 1443. yılında, 2014 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Topkapı Sarayı Enderun Hazine Koğuşu ve Ayasofya’da olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleşmişti. Ayasofya’da sergilenen, İslam sanatının eşsiz 41 örneği,  ‘Aşk-ı Nebi: Doğumunun 1443.yılında Hz. Peygamber’ (The Prophet Muhammad on the 1443th Anniversary of his Birth LOVE FOR THE PROPHET) Sergisi ile New York’taki Türk Evi’ne taşınıyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifiyle gerçekleşecek açılış törenine Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de katılacak. 

Yerli ve Yabancı hattatlar bir arada

Hz. Peygamber zamanından günümüze kadar geçen zamanda çok güzel örnekler bırakan, Kur’an medeniyetinin zirve sanatlarından hat sanatı, bugün yine aynı gayeyle eserler vermeye devam ediyor. Bu minvalde ‘Aşk-ı Nebi: Doğumunun 1443.yılında Hz. Peygamber’ seçkisi ülkemizin önde gelen hat üstatlarının, hocalarının, genç ustaların eserlerini bir arada sunuyor. Yerli ve yabancı hattatların eserlerinin yer aldığı sergide kadın sanatçıların çalışmaları da ilgi çekiyor.

Yaşayan hattatların elinden çıkan sergideki eserler; kûfi, muhakkak, reyhanî, sülüs, nesih, ta’lîk, dîvanî, celî dîvânî gibi farklı yazı çeşitlerinin kullanıldığı hadis-i şerifler, ayetler ve güzel sözlerden oluşuyor.

Eserleri sergilenecek hattatlar arasında Hüseyin Kutlu, Mehmet Özçay, Hasan Çelebi, Ahmed Fares Rızq, Tahsin Kurt, Bijar El-Hac Kerim, Bijar Arbilly, Ömer Faruk Özoğul, B. Hilal Çizmecioğlu, Adem Sakal, Mustafa Parıldar, Mehmet Memiş, Ferhad Kurlu, Ali Toy, Ali Rıza Özcan, Berrak Özdoğan, Mahfuz Zunnun El-Ubeydi, Abdurrahman Depeler, Fuat Başar, Yılmaz Turan, Seyid Ahmet Depeler, Ahmet Sakal, Ziyad Al-Muhandis, Turan Sevgili, Muhammed Yaman, Fatih Özkafa, Muhammed D. Cellül, Fuat Başer, Cavide Pala, Arda Çakmak, Savaş Çevik, Eyüp Kuşçu, Ammar Maliki gibi isimler alıyor.
Sergilenecek eserler; Albaraka Koleksiyonu, Galeri Bir İmza Koleksiyonu, Türkiye Diyanet Vakfı Koleksiyonu, Özel Koleksiyon, Fennan Koleksiyonu, Meşk Koleksiyonu ve Sufiyane Koleksiyonları arasından seçildi.

New York’ta açılacak sergi, İslam Kültür ve Sanat Platformu’nun 2015 yılında ‘Bir Medeniyetin İzinde SAKLI HAZİNE’ adlı 300 parçalık dünyanın en büyük İslam Hazineleri Sergisi’nin öncüsü niteliğinde. Bu büyük sergi önce İstanbul’da Tophane-i Amire’de, ardından New York’ta açılacak. 2016 yılında da dünyanın pek çok ülkesinde sanatseverlerle buluşacak.

‘Aşk-ı Nebi: Doğumunun 1443.yılında Hz. Peygamber’, Sergisi 22 Ekim’e kadar Türk Evi’nde ziyaret edilebilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı