Padişah Türbeleri resim sergisi açıldı

Padişah Türbeleri kitabında yer alan 30 resmin yer aldığı sergi, 6 Ekim'e kadar ziyarete açık kalacak

Padişah Türbeleri resim sergisi açıldı
Padişah Türbeleri resim sergisi açıldı
GİRİŞ 23.09.2014 13:27 GÜNCELLEME 23.09.2014 13:27

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde "Padişah Türbeleri" resim sergisi açıldı. Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi (YETKM) ve Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı iş birliğinde düzenlenen sergiye, Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman, Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sinan Uluant ve diğer konuklar katıldı.
 

Sergide, metin yazarlığını mimar Aydın Yüksel'in, resimlerini ise Bülent Çetinor'un yaptığı, Kubbealtı Vakfı tarafından 2005 yılında yayımlanan "Padişah Türbeleri" kitabından, 30 sulu boya resim yer aldı.

Sergi açılışında konuşan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Kültür ve Sanat Koordinatörü Selma Muykiç, Bosna Hersek halkının Türk padişahlarının sadece askeri ve yönetici taraflarını tanıdığına işaret ederek, padişahların sanata da büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.

Muykiç, "Kubbealtı Vakfı ile iş birliğinde gerçekleştirilen bu proje sayesinde, vatandaşlarımız, padişahların sanatsal tarafını da tanıyacak. Hepimiz padişahların muhteşem yöneticilik ve askeri yönlerini biliyoruz, ancak onlar aynı zamanda muhteşem birer ressam, şair ya da yazardı.

Bu proje ile padişahların kişisel hayatlarının bir parçasına ışık tutmak istedik" diye konuştu. "Padişah Türbeleri" kitabının metin yazarı Aydın Yüksel de AA muhabirine yaptığı açıklamada, serginin insanların bu türbelerin sanatsal ve mimari yönlerini daha iyi anlaması amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu arada, sergi açılışı öncesinde, Boşnak Enstitüsü'nde düzenlenen konferansta ise "Padişah Türbeleri" kitabının metin yazarı Aydın Yüksel, padişah türbelerine ilişkin genel bilgiler verdi. Konferansın ardından Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu'ndan müzisyenler, solist Münip Utandı eşliğinde konser verdi. Konserde, bestekar padişah ve şehzadelerin eserleri çalındı. Sergi, 6 Ekim tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'