İstanbullular müziğe ve sanata doyacak

Caz piyanisti Kerem Görsev ile perküsyon üstadı Ayhan Sicimoğlu, 27 Eylül'de Life Park'ta aynı sahneyi paylaşacak.

İstanbullular müziğe ve sanata doyacak
İstanbullular müziğe ve sanata doyacak
GİRİŞ 25.09.2014 09:58 GÜNCELLEME 25.09.2014 09:58

Görsev ve Sicimoğlu'na sahnede, davulda Ferit Odman, kontrbasta Kağan Yıldız, vokalde ise Suami Ramirez eşlik edecek.
 

Alternatif rock sanatçısı Yasemin Mori, yarın Kadıköy Sahne'de sevenleriyle buluşacak. Küçük yaşlardan beri müzik ve sahne sanatlarıyla ilgilenen Mori, ilk albümü "Hayvanlar"ı 2008'de, ikinci albümü "Deli Bando"yu ise 2012'de müzikseverlerin beğenisine sundu.

Samanyolu şarkısıyla 60'lı yıllarda ün kazanan popüler müzik sanatçısı Berkant Akgürgen, 30 Eylül'de, ölümünün 2. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte anılacak.

TİM Maslak Show Center'da gerçekleşecek etkinlikte, Erol Büyükburç, Salim Dündar ve Kenan Doğulu, Berkant'ın klasikleşen şarkılarını seslendirecek. Kareografisini Tan Sağtürk'ün hazırladığı dans gösterisiyle başlayacak gecede, Metin Özülkü ve orkestrası da sahne alacak.

Sezen Aksu, 28-29 Eylül'de Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda hayranlarıyla buluşacak.

Karadeniz müziğinin beğenilen isimlerinden Selçuk Balcı, 30 Eylül'de Harbiye Açıkhava'da Avea ile Yıldızlar Açıkhava'da konserleri kapsamında sevenleriyle buluşacak.

Akasya Acıbadem, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) danışmanlığında gerçekleştirdiği kültür-sanat etkinlikleri kapsamında yarın "İstanbul 12 Quartet" grubu ile 27 Eylül'de Ülkü Aybala Sunat'ın konserlerine ev sahipliği yapacak.

Keman, flüt, viyola ve viyolonselden oluşan "İstanbul 12 Quartet" grubu, Mozart'tan Hendel'e birçok klasik müzik bestecisinin eserini yorumlarken, gün içinde dört konser verecek.

Ülkü Aybala Sunat da geçmişten günümüze caz melodilerini Akasya Acıbadem misafirleri için yorumlayacak. Her iki etkinlik de ücretsiz gerçekleştirilecek.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), 2014-15 sezonuna, DenizBank sponsorluğunda, 1 Ekim'de Aya İrini Müzesi'nde ünlü orkestra şefi Gürer Aykal yönetimindeki konserle başlayacak.

Gürer Aykal yönetimindeki İDSO'ya, Gökçen Koray ve Seval Irmak şefliğindeki İstanbul Senfoni Orkestrası Korosu'na eşlik edecek. Konserde, Adnan Saygun, Yunus Emre oratoryosunu seslendirecek.

Sergi

20. yüzyıl kavramsal sanatının kurucularından olan ve sanat otoritelerince "ekol" olarak kabul edilen Belçikalı kavramsalcı sanatçı ve şair Marcel Broodthaers'ın "Sözcükler, Nesneler, Kavramlar" sergisi Akbank Sanat'ta ziyaret edilebilecek.

Marcel Broodthaers'ın en geniş koleksiyonuna sahip Ghent'teki S.M.A.K. müzesi işbirliği ile hazırlanan serginin küratörlüğünü Hasan Bülent Kahraman üstlendi. 29 Kasım'a kadar ziyarete açık kalacak sergi kapsamında çeşitli konferans ve film gösterimleri de gerçekleştirilecek.

İstanbul Modern, kuruluşunun 10. yılında, Türk sinemasının 100. yıl dönümüne ithafen "Yüzyıllık Aşk: Türkiye'de Sinema ve Seyirci İlişkisi" isimli sergiye ev sahipliği yapıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleşen "İstanbul Kalkınma Ajansı 2014 yılı Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı" kapsamında desteklenen sergi, önemli ölçüde kişisel arşivlerden yararlanılarak hazırlandı.

Sergide, ciklet ve çikolata gibi ürünlerden çıkan fotoğraflar, sinema konulu kitaplar, yıldız takvimleri, sinema biletleri, afişler, el ilanları ve sinema tanıtımı yapan gazeteler ile Türkan Şoray resimli çay tabağı ve Filiz Akın resimli cüzdan yer alıyor.

Sergi, 4 Ocak 2015'e kadar ziyaret edilebilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."