7 ülkeden şairler bu ilimize geliyor

Eskişehir'de düzenlenecek Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması etkinliğine 7 ülkeden şairler katılacak.

7 ülkeden şairler bu ilimize geliyor
7 ülkeden şairler bu ilimize geliyor
GİRİŞ 26.09.2014 11:47 GÜNCELLEME 26.09.2014 11:48

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Özdilek Sanat Merkezi Gökkuşağı Kafe'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen şiir buluşmasına Türkiye Yazarlar Sendikası, PEN Türkiye Merkezi, Kültürlerarası Şiir ve Çeviri Akademisi'nin katkı verdiğini kaydetti.

Eskişehir'in büyük düşünür ve halk şairi Yunus Emre'nin memleketi olduğunu anımsatan Ataç, "Eskişehir sevgi ve hoşgörü sahibi, bilim adamı, bilge insan Yunus Emre'nin kentidir. Yunus Emre'nin olduğu kentte böyle bir şiir buluşmasının yakışacağını düşünerek 2011 yılında başladık" diye konuştu.

Etkinliğin onur konuğunun Ataol Behramoğlu olduğunu ifade eden Ataç, şunları söyledi:

"Etkinlikte şiirle birlikte müziği de ön plana çıkartacağız. Etkinliği monotonluktan kurtarıp biraz daha insanları çekmesini istiyoruz. Şiir ve müzik kulağa ve göze çok hoş geliyor. Almanya, Hindistan, Filistin, Fransa, Galler, Portekiz ve İtalya'dan uluslararası şairler katılacak etkinliğimize. Yine Türkiye ve Eskişehir'den ulusal şairlerimiz katılacak. Yunus Emre adına yapılacak etkinliklerimizde olacak. Ayrıca bu sene 100. doğum yılı olan Türk şairleri Oktay Rıfat, Orhan Veli ve Fazıl Hüsnü Dağlarca için bir anma oturumu gerçekleştirilecek."

Ataç, etkinliğin Özdilek Sanat Merkezi'nde 9-12 Ekim'de gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi