Urfalılar yüzyıllardır aynı geleneği sürdürüyor

Dünyanın dört bir yanından Şanlıurfa'ya gelen misafirler, Şanlıurfalıların evlerine konuk oldu.

Urfalılar yüzyıllardır aynı geleneği sürdürüyor
Urfalılar yüzyıllardır aynı geleneği sürdürüyor
GİRİŞ 29.09.2014 09:54 GÜNCELLEME 29.09.2014 12:01

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen VIII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında şehre gelen misafirler, misafirperverliği ve cömertliği ile bilinen Hz. İbrahim'in şehrinde gelenek ve göreneklerini evlere konuk olarak yaşadı. Hz. İbrahim Peygamber'in sofraya misafirsiz oturmaması ve her zaman kapılarının misafirlere açık tutmuş ve bu davranış Şanlıurfalılar tarafından da benimsenmiş durumda. 

Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında Şanlıurfa'ya gelen; Ürdünlü, Fildişi Sahilli, Ganalı ve Kamerunlu misafirler, akşam yemeğinde Mustafa Bakay ailesinin evine konuk oldu.

Evinde ağırladığı misafirle ikramın ve sohbetin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Halil İbrahim Buluşmalarıyla geleneklerini tüm dünyaya açtıklarını ifade eden ev sahibi Mustafa Bakay," Şanlıurfamızın öteden belli misafirperver olduğunu sofrasının her insana açık olduğunu gönlü ve gözünün tok olduğunu arkadaşlarımıza gösterdiğimiz ikramlarla gösteriyoruz." dedi.

Öte yandan Ankara ve farklı şehirlerden gelen kadın misafirler ise Türkan Gözoğlu ailesinin evine konuk olarak, Şanlıurfa'nın Hz. İbrahim'den bu yana gelen geleneği ikram ve sohbetlerle yaşadılar. Ev sahibi Türkan Gözoğlu, misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini aktararak, " Misafirlerimize hoşgelniz diyorum, gerçekten memketimize gelerek şeref verdiler. Bu şerefi veren Belediyemize özellikle teşekkür ediyorum. İyi ki böyle bir organizayonu düzenlediler. Az öncede anlattığım gibi kaynaşmamızı sağladı ve biliyosunuz Urfalı'lar çok misafirperverler, misafirperverliği Halil İbrahim Buluşmalarında da görüyoruz. Demek ki biz İbrahim Halil'in yolundan gidiyoruz. İnşallah bu tanıtımlar, programlar daim olsun." şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi