Dünyaca ünlü isimler İstanbul'a geliyor

Dünyaca ünlü iki yorumcular İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor.

Dünyaca ünlü isimler İstanbul'a geliyor
Dünyaca ünlü isimler İstanbul'a geliyor
GİRİŞ 02.10.2014 09:53 GÜNCELLEME 02.10.2014 09:53

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın (BİFO) dünya çapında ünlü isimleri ağırlayacağı yeni sezonu, 9 Ekim'de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayacak.
 

BİFO sezonun ilk konserinde albümleri ile iki kez "Cannes Klasik Ödülü"ne layık görülen ve ülkesinin en yüksek şeref madalyasını alan Perulu tenor Juan Diego Florez'i müzikseverlerle buluşturacak. Sascha Goetzel'in şefliğinde gerçekleşecek açılış konserinde, Bizet, Adam, Delibes, Massenet, Donizetti, Berlioz, Gounod ve Offenbach'ın operalarından aryalar seslendirilecek.

Yunanistan'ın iki kadife sesi Mario Frangoulis ve George Perris, 8 Ekim'de TİM Show Center'da konser verecek.

Dünyaca ünlü iki yorumcu, Frangoulis ve Perris, özel repertuvarları ve güçlü yorumlarıyla unutulmayacak bir konserde Türk müzikseverler ile buluşacak.

Müzik otoritelerince 21. yüzyılın en saf sesi olarak adlandırılan Frangoulis ile ağustosta İngilizce albümü yayınlanan Perris konserde, İspanyolca, İtalyanca, Fransızca dahil 5 dilde sevilen şarkıları seslendirecek.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun (CRR) yerleşik orkestrası Budapeşte Festival Orkestrası, 7 Ekim'de, şef Ivan Fischer'in yönetiminde üçüncü konserini verecek.

Alman besteci Richard Strauss'un ölümünden bir yıl önce tamamladığı "Son Dört Şarkı" eseriyle Gustav Mahler'in en popüler eserlerinden olan "Bir Gezginin Şarkıları" ve en kısa eserlerinden "Dördüncü Senfoni"nin yorumlanacağı konserde, Bariton Tassis Christoyannis ile soprano Miah Persson solist olarak sanatseverlerle buluşacak.

Nail Yavuzoğlu'nun şefliğindeki CRR Caz Orkestrası, solist Selen Beytekin'in eşlik edeceği "Sonbahar'da Caz" konseri ile 9 Ekim'de CRR Konser Salonu'nda sahne alacak.

Amerikalı synthpop grubu Future Islands, yeni albüm turnesi kapsamında 10 Ekim'de Salon İKSV'de konser verecek.

Olivier Moulin, 9 Ekim'de Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Gösteri Salonu'nda piyano resitali verecek. Lyon Müzik ve Dans Yüksek Devlet Konservatuvarı'nı birincilikle bitiren Moulin konserinde, Claude Debussy, Jean Philippe Rameau ve Joseph Maurice Ravel'in eserlerini yorumlayacak.

Gösteri

Disney ve Broadway'in ödüllü müzikali "Beauty and The Beast" 8 Ekim'de Zorlu Center PSM'de sahnelenecek.

Yönetmenliğini Rob Roth'un, koreografisini ise Matt West'in üstlendiği, klasik bir aşk hikayesini anlatan müzikal, 20. yılı onuruna düzenlenen özel turnenin ilk durağı olan İstanbul'da izleyici ile buluşacak.

En iyi müzikal dalında Tony ve Olivier ödüllerinin sahibi olan müzikal, düşmanları tarafından tuzağa düşürülerek büyü ile lanetlenen genç prens Beast ile taşrada yaşayan güzeller güzeli Belle'in hikayesini etkileyici bir performansla sahneye taşıyor.

Broadway'in en uzun soluklu ve en çok hasılat yapan müzikallerinden biri arasında yer alan Beauty and the Beast, 20. yıl özel turnesi kapsamında, Türkiye'nin ardından Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Singapur, Filipinler, Tayland ve Endonezya dahil olmak üzere 12'den fazla ülkeyi gezecek.

1991 Oscar Ödülleri'nde animasyon film dalında ödül kazanan müzikal, 13 yıl boyunca Broadway'de sahnelendi.İlk kez sahnelendiği günden bu yana 22 ülkede 8 farklı dile çevrilen ünlü müzikal, 28 binden fazla performans ile 35 milyonun üzerinde izleyiciye ulaştı.

Sergi

İstanbul Fotoğraf Müzesi, Türkiye-Polonya ilişkilerinin 600. yılı dolayısıyla Tomek Sikora'nın "Tomek Sikora'nın Fotoğraflarında Frederic Chopin Nostaljisi" adlı sergiye ev sahipliği yapacak.

Frederic Chopin'in, 1829-1830 yılları arasında tas¸rayı gezerek verdigˆi bir dizi konserden ilham alan Polonyalı fotoğraf sanatçısı Sikora'nın fotogˆrafları, 2 Ocak 2015'e kadar görülebilecek.

Tiyatro

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, yarın, 7 ve 9 Ekim'de Üsküdar Tekel Sahnesi'nde "Hamlet Makinesi",8 Ekim'de Üsküdar Stüdyo Sahne'de "İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı" oyunu ile 7, 8 ve 9 Ekim'de Küçük Sahne'de "Geçtim Ama Tiyatrodan" isimli yeni oyun sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise 8 ve 9 Ekim'de Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde"İstanbul Efendisi", Reşat Nuri Sahnesi'nde "Çin Kahvesi", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Cibali Karakolu", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Çürük Temel" oyunları ile 9 Ekim'de Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde "Ocak", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Ocak", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Lillian", Ümraniye Sahnesi'nde ise "Hıdrellez" isimli oyunlar izlenebilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'dan operasyon! Füzeler peş peşe havalandı! Yeni görüntüler paylaştılar
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık