Konserde bağlamasıyla mest etti

Aşık Veysel anısına düzenlenen "Usta'ya Saygı" konserinde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın bağlamasıyla mest etti.

GİRİŞ 13.10.2014 01:53 GÜNCELLEME 13.10.2014 09:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3. Uluslararası Klarnet Festivali" kapsamında Aşık Veysel anısına düzenlenen "Usta'ya Saygı" gala konserini izledi.

Konserde, doğumunun 120. yılında anılması amaçlanan Aşık Veysel'in hayatının ve anılarının anlatıldığı sinevizyon gösterileri sunuldu. Gecede Aşık Veysel'in eserlerini Hakan Aysev, Zara, Yavuz Bingöl, Serkan Çağrı, Fettah Can gibi sanatçılar seslendirdi. Sanatçılara Orhan Şallıel yönetimindeki orkestra eşlik etti.

İBRAHİN KALIN HEM ÇALDI, HEM SÖYLEDİ

Klarnetçi Serkan Çağrı'nın isteği üzerine Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın da bağlamasıyla Aşık Veysel'in meşhur eseri "Uzun ince bir yoldayım" türküsünü çaldı ve söyledi.

Sanatçı Yavuz Bingöl'ün, geçmişte ülkenin karışık bir döneminde şair ve siyasetçi Ahmet Kutsi Tecer ile Aşık Veysel arasında geçen bir anıyı anlattıktan sonra "Yine karanlık gözüken günlerden geçiyoruz ama inadına barış, inadına kardeşlik" ifadelerini kullanması salondakilerden alkış aldı.

Gecede, festivale katkılarından dolayı, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen'e plaket verildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!