Frig Vadisi'nde konser keyfi

Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir illerinin sınırları içerisinde yer alan Frig Vadisi'nde, tanıtım etkinlikleri düzenlendi.

Frig Vadisi'nde konser keyfi
Frig Vadisi'nde konser keyfi
GİRİŞ 18.10.2014 19:23 GÜNCELLEME 18.10.2014 19:23

Etkinlikler kapsamında, Frig Evi'nin açılışı yapılarak, 3 ilden gelen üniversite öğrencileriyle birlikte vadideki "Kral Yolu"nda yürüyüş gerçekleştirildi ve ardından pan flüt sanatçısı Aydın Yavaş, Frig müziklerinden oluşan bir konser verdi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Frig Evi açılışında yaptığı konuşmada, Frig Vadisi'nin sadece bir ile, bir köye ait olmadığını ve burasının bir dünya markası ve mirası olduğunu söyledi.

Dünya mirası olan vadiye sahip çıkmanın herkesin boynunun borcu olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra birliğimizle çalışmalarımız devam eder. FRİGKÜM, öncelikle Frig Vadisi ile ilgili tanıtım filmi hazırlamış ve sanal aleme sundu. Yine bölgemizin genel haritası çıkarılarak gelen misafirlerimize verilmektedir. 28 doğal sit, 174 arkeolojik sit, 32 doğal ve arkeolojik sit, 1 adet de tarihi sit ile 105 adet Türk yapıları kayıt altına alınmıştır. Bu, bölgedeki eserlerin tamamı kayıt altına alınmış demektir. Bu, bugüne kadar yaptığımız en önemli hizmetlerden bir tanesidir. Çünkü bizim en büyük sıkıntımız envanterimizde ne var ne yok bunu bilmiyorduk. Bunu çok şükür gerçekleştirmiş olduk."

Yılmaz, Frig uygarlığının hüküm sürdüğü Ankara Gordion'a kadar antik yürüyüş yollarının oluşturulduğunu ve buraların da uluslararası standartlarda işaretlendiğini sözlerine ekledi.

Yılmaz, daha sonra üç ilden katılan üniversite öğrencilerinin temsilcilerine katılım belgesi verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek