7. Erciyes Film Festivali gün sayıyor

ERÜ İletişim Fakültesince düzenlenen "7. Erciyes Film Festivali" bu yıl 29-31 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

7. Erciyes Film Festivali gün sayıyor
7. Erciyes Film Festivali gün sayıyor
GİRİŞ 21.10.2014 14:49 GÜNCELLEME 22.10.2014 13:03

ERÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Festivalin amacının dört yıl boyunca sinema alanında eğitim gören öğrencilerin teorikte aldıkları bilgileri pratiğe aktararak, ünlü yönetmenlerle, senaristlerle eserlerini değerlendirme imkanını sağlamak olduğunu söyledi.

Her yıl festivale sinema ve dizi sektöründen önemli isimlerin katıldığını belirten Çakır, bu sayede öğrencilerin piyasadaki yönetmen, oyuncu ve senaristlerle bir araya geldiğini ve tecrübelerinden yararlandığını dile getirdi.

Festivalin 3 gün süreceğini anlatan Çakır, şunları kaydetti:

"Geleneksel hale getirdiğimiz Festival'deki yarışma bu yıl belgesel ve kurmaca dalında gerçekleştirilecek. Şu ana kadar Festivale 120 film gönderildi. En yüksek katılım bu yıl oldu. Belgesel ve kurmaca alanındaki filmleri 10 jüri üyesi değerlendirecek. Bu jüri üyeleri arasında Burçak Evren, İsmail Güneş, Ertuğrul Karslıoğlu gibi ünlü yönetmenler yer alıyor. Festival boyunca bu yönetmenler, öğrencilerimizle söyleşi yapacaklar. Belki de buradan iş birliğiyle ayrılacaklar."

Osman Sınav onur konuğu

Çakır, festivalin her yıl ünlü bir ismi onur konuğu olarak davet ettiğini anımsatarak, bu yıl yönetmen Osman Sınav'ın Festivale katılacağını belirtti.

Festivalin son günü 31 Ekim'de Sınav'ın, öğrencilerle buluşacağını ifade eden Çakır, "Osman Sınav aslında böyle organizasyonlara pek katılmıyor. Ancak bizleri kırmadı" diye konuştu.

Festivalde dereceye giren filmlere toplam 13 bin lira ödül dağıtılacağını aktaran Çakır, bunun hayırsever Süleyman Çetinsaya tarafından karşılanacağını belirtti.

Çakır, festivalde ayrıca yakın zamanda hayatını kaybeden senarist Ayşe Şaşa'nın da anılacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor