Yücel Çakmaklı Esenler'de anılıyor

Milli Sinema mücadelesinin sembol ismi Yücel Çakmaklı, "Türk Sineması'nın 100. Yılı Etkinlikleri" kapsamında Esenler’de anılacak.

Yücel Çakmaklı Esenler'de anılıyor
Yücel Çakmaklı Esenler'de anılıyor
GİRİŞ 19.11.2014 11:34 GÜNCELLEME 19.11.2014 11:34

Etkinlikte Yücel Çakmaklı’yı ve mücadelesini; Hülya Koçyiğit, Mesut Uçakan, Burçak Evren ve Bünyamin Yılmaz anlatacak.

Milli Sinema’nın kurucusu Yücel Çakmaklı, Esenler Sanat Evi ile Sinefesto'nun düzenleyecekleri bir panel ile Esenler'de anılacak.Türk sinemasının önde gelen isimlerinden ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit, Yönetmen Mesut Uçakan, Sinema Tarihçisi Burçak Evren ve TV Programcısı Bünyamin Yılmaz’ın konuşmacı olarak katılacağı panelin moderatörlüğünü ise Sinefesto.com Yayın Yönetmeni Abdulhamit Güler yapacak.

Yücel Çakmaklı ile "Zehra" ve "Diriliş" filmlerinde birlikte çalışan oyuncu Hülya Koçyiğit panelde Yücel Çakmaklı ile ilgili anılarını sinemaseverler ile paylaşacak.

Yönetmen Mesut Uçakan ve “Yücel Çakmaklı: Milli Sinemanın Kurucusu” kitabının yazarı, sinema tarihçisi Burçak Evren de Yücel Çakmaklı ile ilgili araştırmalarını ve O'nun milli sinema mücadelesini anlatacak.

Panel öncesinde Türkiye’nin geçen 100 yıllık sinema tarihine damga vuran filmlerinin afişlerinden oluşan “100 Yılın Unutulmazları Film Afişleri Sergisi” de sinemaseverlerin ziyaretine açılacak.    

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma