Başakşehir’de Kafkas rüzgârları esti

Başakşehir Belediyesi Kafkasya Özel programı düzenledi.

Başakşehir’de Kafkas rüzgârları esti
Başakşehir’de Kafkas rüzgârları esti
GİRİŞ 24.11.2014 11:34 GÜNCELLEME 24.11.2014 11:34

Başakşehir Çınar Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programa Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, Kafdağı Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Yusuf Taş ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Bu sene 3.sü gerçekleştirilen Kafkasya Özel Programı, Kafdağı Eğitim Kültür Derneği Başkanı Yusuf Taş’ın açılış konuşması ile başladı. Başakşehir Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Taş, “Bugün tıpkı Suriye’den gelenler gibi biz Kafkas halkları olarak İnsanlığın son barış adası olan Türkiye’ye geldik. 1990’a kadar Anavatanla, Türkiye'ye göç eden halk arasında hiçbir bağ oluşmadı. Bu tarihten sonra biz derneğimiz olarak Müslüman Kafkas halkı ile Türkiye arasında bir gönül köprüsü kurmak için çalışmalar yürüttük.” dedi.
 
‘Kafkasya’yı savaşlar dışında da hatırlamalıyız’

Yusuf Taş, katılımcılardan Kafkasya’yı unutmamalarını isteyerek, derneğin bölgede ve Türkiye’de gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Taş, ‘Ümmetin ilk coğrafyası olan Kafkasya, sadece savaşlarda anılan sonrasında ise yetim bırakılan bir bölge oldu. Biz dernek bünyesinde bu bölgede iftarlar ve kurban organizasyonları düzenledik' dedi. 
 
Gecenin sürpriz ismi genç yetenek Tambi Djeuk

Katılımın yüksek olduğu program, Kafkas Halk Oyunları gösteri ile devam etti. 
 
‘Ridade’ grubunun dansları ilgiyle izlenirken ‘Kafkas Troyka’ dans grubunun kılıç ve bıçaklarla gerçekleştirdikleri gösteri beğeni topladı. Gece’de sanatçı İshak Akbay Çerkezce ve Türkçe parçalar seslendirdi. Gecenin sürpriz ismi ise, Çerkez asıllı Suriyeli göçmen Tambi Djeuk oldu. Genç yaşına rağmen şimdiden müziğin dehası olarak anılan Tambi Djeuk, akordeon’u ile salonda Kafkas rüzgârları estirdi.
 
Kafkasya özel programı; Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir ve Kafdağı Eğitim Kültür Derneği Başkanı Yusuf Taş’ın katılımcı sanatçılara çiçek takdim etmesi ile son buldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri