On İki Öfkeli Adam ayakta alkışlandı

On İki Öfkeli Adam'ın galası Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yapıldı.

On İki Öfkeli Adam ayakta alkışlandı
On İki Öfkeli Adam ayakta alkışlandı
GİRİŞ 02.12.2014 15:00 GÜNCELLEME 02.12.2014 15:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 100. Yıl coşkusunu yaşadığı 2014 – 2015 sezonunda repertuarını her geçen gün yeni oyunlarla zenginleştirirken sahnelenmekte olan oyunları için de gala geceleri düzenlemeye devam ediyor.

Kerbela ve “İlk Oyun”; Çürük Temel’in ardından Reginald Rose'un yazdığı, Arif Akkaya’nın yönettiği On İki Öfkeli Adam’ın galası Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yapıldı.

Şehir Tiyatroları’nda ilk olarak 1958-1959 ardından 1982-1983 sezonunda sahnelendikten 34 yıl sonra yeniden sahne ışıkları altına taşınan oyun; “Şüphelinin suçlu olduğunun genel kabul görüldüğü jüride, bir üye bu karara karşı çıkarsa ne olur?” sorusu üzerinden adalet kavramını sorguluyor.

Çevirisini Cemal Berk’in, Dramaturgluğunu Hatice Yurtduru’nun, Sahne Tasarımını Ayhan Doğan’ın, Kostüm Tasarımını Nihal Kaplangı’nın, Işık Tasarımını ise Özcan Çelik’in üstlendiği ve Ahmet Özarslan, Ali Gökmen Altuğ, Burteçin Zoga, Enes Mazak, Erkan Akkoyunlu, Gün Koper, Kutay Kırşehirlioğlu, Mehmet Avdan, Metin Çoban, Nihat Alpteki, Rahmi Elhan, Serdar Orçin ve Yalçın Avşar’ın rol aldığı oyunun galası Gencay Gürün, Ayça Bingöl, Alev Baymur, Deniz Gökçer, Mehmet Güleryüz, Gönül Ülkü Özcan, Dikmen Gürün ve Sema Ergenekon katılımı ile gerçekleşti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti