Ahmet Kabaklı Bağcılar'da anılıyor

Yazarlık ve gazetecilik yaşamında önemli izler bırakan Ahmet Kabaklı, Bağcılar'da düzenlenecek programla anılacak.

Ahmet Kabaklı Bağcılar'da anılıyor
Ahmet Kabaklı Bağcılar'da anılıyor
GİRİŞ 02.12.2014 15:34 GÜNCELLEME 02.12.2014 15:34

Siyasi baskıların yoğun olduğu yıllarda yazdığı “Temellerin Duruşması” kitabını edebiyat dünyasına hediye eden gazetelerde kaleme aldığı köşe yazılarıyla yeni nesli geleceğe hazırlayan “Şeyhülmuharririn” Ahmet Kabaklı, düzenlenecek programla anılacak.

Yazarlık ve gazetecilik yaşamında önemli izler bırakan Ahmet Kabaklı için Mehmed Âkif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi’nde anma programı düzenlenecek.

Bağcılar Belediyesi’nce 5 Aralık 2014 tarihinde saat 19.00’da düzenlenecek program kapsamında ilk olarak "Yaşamının Tanıklarıyla Kabaklı Hoca" isimli serginin açılışı yapılacak.

Sergide Kabaklı'nın 77 yıllık yaşamından anıların yer aldığı fotoğraflar, yayımlanmış kitaplarından seçmeler, imzalı kitapları, yazılarının yayımlandığı muhtelif mecmualar, Türk Edebiyatı dergisinin özel sayıları ve Türk Edebiyatı Vakfı'na ait çeşitli belgeler yer alacak.

Daha sonra düzenlenecek olan "Kalemi Taçlandıran Adam: Ahmet Kabaklı" isimli panelde ise Belkıs İbrahimhakkıoğlu ve İsa Kocakaplan; Kabaklı’nın insani, edebi ve yazarlık yönünü anlatacaklar. Paneli, Kabaklı'nın kurucusu olduğu Türk Edebiyatı dergisinin 500 sayılık mazisiyle ilgili yüksek lisans tezi hazırlayan araştırmacı-yazar Semih Çelik yönetecek.

Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı ile Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) Başkanı Şerif Aydemir'in de katılacağı programın sonunda Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı "Türkülerle Türk Dünyası" temalı bir konser verecek. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu