Modern Dramatik Dans Tiyatrosu seyirciyle buluştu

Adana Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Modern Dramatik Dans Tiyatrosu Uluslararası Modern Dans Festivali’nde Türkiyeyi temsil etti.

Modern Dramatik Dans Tiyatrosu seyirciyle buluştu
Modern Dramatik Dans Tiyatrosu seyirciyle buluştu
GİRİŞ 04.12.2014 11:26 GÜNCELLEME 04.12.2014 11:26

15-22 Kasım 2014 tarihleri arasında yapılan festivalde Türkiye’yi temsilen katılan Adana Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Modern Dramatik Dans Tiyatrosu, 21 Kasım’da seyircilerle buluştu.

Şehir Tiyatrosu Şube Müdürü İsmail Dikilitaş, büyük bir ilgiyle karşılanan gösteri için Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’yi temsil etmenin, sanatımızı yansıtmanın ve yaşatmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyleyerek sanatın evrensel olduğunu vurguladı. Uluslararası düzeydeki festivallerde, kültürel iletişim ve etkileşimin daha da arttığına dikkat çeken Dikilitaş, Adana’nın da bir kültür şehri olarak böyle festivalleri desteklediğini bildirdi.

“Hayat” temalı dans performansını, salonu dolduran yaklaşık bin kişi izledi. Performansın sonunda oyunun koreografı ve rejisörü Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Lilia Petrova ve Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Şube Müdürü İsmail Dikilitaş, ekip adına plaket aldılar.

Gösterinin rejisör yardımcılığını ve dramaturgisini yapan Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Muzaffer H. Kırıkkalp, oyunun yönetmeni ve koreografı Lilia Petrova oyun için hayatın kendisini dolu dolu yaşamanın özgürlük olduğunu, hayatın tüm ağrılarına, sancılarına rağmen yinede insanın yaşamaya katlandığını işte bu katlanma ve dayanma durumunun hep içimizdeki özgürlük tutkusundan geldiğini belirtti.

Lilia petrova bu yüzden nefes almanın güzelliğine ve yaşamak için gerekli olan bu özgürlük isteğine dikkat çektiklerini söyleyip “Derinlerde tüm bu kargaşanın ortasında nefes alabilen mutlu insanlar olmak için elimizden ne geliyorsa özgürlük ve iyi niyet kavramları doğrultusunda yapmamız gerekiyor” dedi.

Geceye damga vuran ve büyük beğeni toplayan, dakikalarca ayakta alkışlanan performansın kahramanları ise Olca Hayal Can, Halil İbrahim Kurum, Özlem Özel, Başar Uğur, Kübra Teke, Doğukan Uğurlugülbüken ve Kemal Burak Alper.

(İHA)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek