’Şeb-i Arus İstanbul’a yoğun ilgi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek ‘Şeb-i Arus’ İstanbul töreninin biletlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

’Şeb-i Arus İstanbul’a yoğun ilgi
’Şeb-i Arus İstanbul’a yoğun ilgi
GİRİŞ 09.12.2014 14:52 GÜNCELLEME 09.12.2014 14:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Sinan Erdem Spor Salonu’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek ‘Şeb-i Arus’ İstanbul töreninin biletlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 741. ölüm yıldönümü ‘Şeb-i Arus’ İstanbul merasimi 13 Aralık Cumartesi Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Tokhayder himayesinde AdStation tarafından organize edilen Konya dışındaki tek Şeb-i Arus töreni olma özelliği taşıyan programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, siyaset ve spor camiasının önde gelen isimleri ile beraber dünyanın dört bir yanından da önemli siyaset adamları katılacak. Sunuculuğunu Ertem Şener’in yapacağı ve sanatçıların ücret almayacakları törende Taşkın Sabah orkestrası eşliğinde Yavuz Bingöl, Mustafa Ceceli, Alişan, Yusuf Güney ve Sami Özer yer alacak. Yavuz Bingöl bu gece için özel olarak bestelediği Mevlana’nın Etme parçasını seslendirecek. Recep Tayyip Erdoğan bu gece de şu sıralar gündemde olan Yavuz Bingöl ile ilk defa bir araya gelmiş olacak. Geçen sene programda ilahi söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sene aynı sürprizi yapması bekleniyor.

ŞEB-İ ARUS İSTANBUL’DA BİLETLER HIZLA TÜKENİYOR

Organizasyonu düzenleyen AdStation şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Palazoğlu, törene dair yaptığı açıklamada, Mevlana’ya gösterilen yoğun ilgi dolayısıyla Konya’nın yanında artık İstanbul’da da tören düzenlendiğini söyledi. Konya’daki etkinliğin sınırlı olduğunu, biletlerin hızla tükendiğini vurgulayan Palazoğlu, "Bu işin başkenti Konya. Yoğun ilgi var. Biletler tükendiği için insanlar yeteri kadar faydalanamıyor. Mevlana zaten Konya’ya değil, dünyaya mal olmuş bir şahsiyet. Konya’ya alternatif İstanbul’da düzenlediğimiz Mevlana’yı anma etkinliğine de yurt içi ve dışından yoğun ilgi var" dedi.

YURT DIŞINDAN DA YOĞUN İLGİ VAR

Palazoğlu, Ataşehir’deki Ülker Sports Arena’da düzenlenen ve ilk yıl 15 bin, geçen yıl da 13 bin kişinin katıldığı etkinliğe geçen yıl katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yıl da programa davet edildiğini belirtti. Bu yıl etkinliğe yurt dışından da büyük ilgi olduğunu belirten Palazoğlu, Karadağ’dan Başbakan Yardımcısı Rafet Hüsoviç’in yanı sıra Meclis Başkanı, Makedonya, Kosova, Bulgaristan ve Yunanistan’dan da milletvekili, belediye başkanı, din adamı gibi çok sayıda kişinin de katılmasını beklediklerini söyledi. Görme ve İşitme Engelliler Derneği ile işbirliği yaptıklarını belirten Palazoğlu, 250 kişilik yer ayırdıklarını, görme engellilere kulaklıklarla etkinliğin anlatılacağını ve işitme engelliler için de çevirmen olacağını ifade etti.

GELİRİ HAYIR KURULUŞLARINA

Bu güzel gecenin sonunda elde edilecek geliri hayır kurumları ile işbirliği içerisinde değerlendireceğini belirten Palazoğlu, "Geceden oluşacak geliri maneviyatına yaraşır mecralarda hayır işleri için kullanacağız. Bu da bizi ekip olarak motive ediyor, huzur veriyor" dedi. Gecenin biletlerinin, www.biletix.com ve http://www.sebiarusistanbul.com adreslerinden satışına devam ediliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"