Mimar Sinan sergisi Tophane'de açılıyor

Mimar Sinan'ın eserlerinin teknolojik donanımlarla sanatseverlerle buluşacağı sergi açılıyor.

Mimar Sinan sergisi Tophane'de açılıyor
Mimar Sinan sergisi Tophane'de açılıyor
GİRİŞ 11.12.2014 14:50 GÜNCELLEME 11.12.2014 14:50

Mimar Sinan'ın eserlerinin teknolojik donanımlarla sanatseverlerle buluşacağı "Mimar Sinan ve Yaratıcı Deha'nın Şaheserleri" sergisi, 2015 yılının nisan ayında, Tophane-i Amire'de sanatseverlerle buluşacak.
 

All Fuarcılık'tan yapılan açıklamaya göre, 2015 nisan-temmuz arasında Tophane-i Amire'de gerçekleşecek sergi, İstanbul'dan sonra yurt dışında da açılacak.

Türkiye'ye önceki yıllarda gelmiş Einstein, Beyin, Body Worlds ve Leonardo sergilerine altyapı hazırlayan Allevents, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimar Sinan Araştırma & Uygulama Merkezi ve İç Mimarlık Bölümü birlikteliğiyle hayata geçecek sergiyi, 250 bin kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor.

Eserlerin 14 ana bölümde anlatılacağı ve teknolojinin sergileme tasarımına katkı sağladığı tüm enstrümanların kullanılacağı sergide, hologram teknolojisi, dokunmatik ekranlar, app uygulamaları, akıllı telefon ve tabletlerle algılanacak yardımcı uygulamalar, sanal odalar ve üç boyutlu algılamalardan yararlanılacak.

Eserlerin sadece gezilmesine değil interaktif olarak yaşanmasına da olanak sağlayacak uygulamaların bulunduğu serginin açık olacağı üç aylık sürede, gerek sergi içinde gerek İstanbul'a yayılacak yan etkinliklerle "Sinan zamanı" yaşatılması amaçlanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek