Haliç, belgesele konu oldu

"Bir Masal Denizi: Haliç" belgeselin galası, bugün Eyüp Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Haliç, belgesele konu oldu
Haliç, belgesele konu oldu
GİRİŞ 19.12.2014 09:46 GÜNCELLEME 19.12.2014 09:46

Eyüp Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, tarihten günümüze Haliç'i anlatan belgeselin senaryosunu yönetmeni İsmail Kılıçarslan yazdı. Yapımcılığını Muhammed Hakan Sancaktutan, konsept danışmanlığını Harun Tan'ın, görüntü yönetmenliğini Ulaş Zeybek'in üstlendiği belgesel filmi, Mesut Uz seslendirdi.


Haliç'in tarihi ve sosyal gelişimini ele alan belgeselde, Haliç'in son 15 yıldaki temizlik operasyonu kapsamlı şekilde anlatıldı. Çeşitli canlandırma sahnelerin yer aldığı belgeselde, önemli isimlerle söyleşilere, havadan ve su altı Haliç çekimlerine yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Haliç'in "Huzur Başkenti" Eyüp için ayrı bir güzellik, bir doğal miras olduğunu vurguladı.

Aydın, "İstedik ki bu masal denizi Haliç'in bir başka adıyla Altın Boynuz'un ilk çağlardan bugüne, bilinmeyen olağanüstü öyküsü bir belgesel titizliğinde gün ışığına çıksın. İşte bu belgesel ile bugünden yarınlara 'Bir Masal Denizi Haliç' izlenebilsin istedik. Başta bu belgeselin çekilmesi fikrinin mimarı ve geçen dönem Eyüp Belediye Başkanlığı görevini ifa eden İsmail Kavuncu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak