İkiz kardeşler ebru için Üsküp'ten Bursa'ya geldi

Makedonyalı kardeşler Şükran ve Ümran Ramadan, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle ebru eğitimi almak için Bursa’ya geldi.

İkiz kardeşler ebru için Üsküp'ten Bursa'ya geldi
İkiz kardeşler ebru için Üsküp'ten Bursa'ya geldi
GİRİŞ 31.12.2014 14:23 GÜNCELLEME 31.12.2014 14:23

BUSMEK Ebru usta öğreticisi Elif Aydın’dan ebru eğitimi almak için gelerek, 25 günlük eğitim sürecini tamamlayan Şükran Ramadan’ın sertifikasını Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat takdim etti. 

Şükran Ramadan ebru öğretmeni Elif Aydın’a olan hayranlığı vesilesiyle BUSMEK’e geldi. Küçüklüğünden itibaren hiç ayrılmayan ikiz kardeşler sanatsal anlamda birbirlerine destek olmak için Bursa’ya birlikte geldiler. Haftanın 5 günü BUSMEK atölyesinde, 1 günü de Elif Aydın’ın atölyesinde 8 saatlik süren eğitimlerle sanatını geliştiren Şükran Ramadan yaşadığı ebru serüvenini şöyle özetliyor, “İçimde büyüyen ebru aşkı, bu sanatın ustalarından Elif Aydın’la yollarımın kesişmesine vesile oldu. İnternet sayesinde 5 yıldır irtibatımızı koparmadık ve hocamız sayesinde Bursa’ya gelerek hayallerime kavuştum. Bu güzel sanatı anlamıyla yaşayıp yaşatmama vesile olan başta Elif hocam olmak üzere Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” İkiz kardeşinin ebru sevgisi üzerine onunla beraber yollara çıkan Ümran Ramadan da kardeşinin hayalini gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Eğitimlerinin son gününü Elif Aydın’ın atölyesinde tamamlayan kardeşleri B.B.B Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat ve BUSMEK Yöneticileri de ziyaret etti. Azimlerinden dolayı kardeşleri tebrik eden Sayın Arat, Makedonya’da kendi atölyesini açıp sanatını yaşatmak isteyen Şükran Ramadan’a Büyükşehir Belediyesi olarak destek olmaya çalışacaklarını söyledi “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Makedonya, Bosna Hersek, Arnavutluk gibi birçok Balkan ülkesinde çalışmalar icra ettik. Burada yapılan çalışmalar sayesinde ülkeler arası dostluk köprüleri güçlenerek devam etti. Makedonya’dan ebru aşkıyla Bursa’ya gelen siz değerli kardeşlerimize de her türlü desteği sağlamaktan mutluluk duyarız” şeklinde konuştu.

BUSMEK’te 25 günlük eğitim sürecini tamamlayan Şükran Ramadan’ın katılım belgesini Sayın Şahin Arat takdim etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim