Ünlü fotoğrafçıyla Tibet ve Nepal'i fotoğraflayın

Tarihi manastırları, renkli sokakları, eşsiz doğa ve insan manzaralarını Mehmet Turgut ile birlikte fotoğraflayacaksınız…

Ünlü fotoğrafçıyla Tibet ve Nepal'i fotoğraflayın
Ünlü fotoğrafçıyla Tibet ve Nepal'i fotoğraflayın
GİRİŞ 10.02.2015 09:13 GÜNCELLEME 10.02.2015 09:34

Tatil modasını belirleyen marka Prontotour, her yıl geliştirdiği farklı destinasyonlarla seyahat severlere sıra dışı tur deneyimleri sunmaya devam ediyor.

Ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut rehberliğinde 06-15 Nisan 2015 tarihleri arasında, 9 gece – 10 gün sürecek Nepal ve Tibet turunda, yapacağınız gezilerin yanı sıra fotoğraf molalarıyla bu mistik seyahatinizi kendi kadrajınızla ölümsüzleştirmenin keyfini yaşayacaksınız. Nepal ve Tibet’in mistik atmosferi ile her adımda kendinizi bir masalın içinde hissedeceksiniz.

Eşsiz tarihi ve mimarisiyle UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yer alan Kathmandu Vadisi’nde dünyanın en önemli tapınak ve manastırları görülmeye değer bütün öğeleri içerisinde barındırıyor. Genç rahiplerle tanışabileceğiniz, fotoğraf çekilebileceğiniz unutulmaz karelere imza atıyorsunuz.

Tibet'in Lhasa şehrinde Dalai Lama'nın 13 katlı, altın sütunlu Potala Sarayı, bütün ihtişamı ile misafirlerini karşılıyor. Eski şehrin en renkli caddeleri ve Barkhor Bazaar’da göreceğiniz insan manzaraları da sizleri büyülüyor. 360 bin metrekarelik alanı kaplayan Norbulingka (Hazine) Sarayı bahçesi ve görkemli tapınaklarıyla renklerin ahengini görüntüleme şansı buluyorsunuz.

Tibet'in el değmemiş doğal harikalarını göreceğiniz Gyantse şehrine doğru yola çıkarken Tibet'in üç büyük gölünden biri olan Yamdrok Tso Gölü ile Tibet'in köyleri arasından geçip, Himalayalar'ın muhteşem manzarasını seyrederek aşılan, 4794 metre yükseklikteki Gampa La geçidinden geçiyorsunuz. Yerel halkı ve Yak denilen mandaları görüp bol bol fotoğraf çekme imkanı buluyorsunuz. Tibet operasının kıyafet koleksiyonu ile ünlü Palkhor Manastırını gezip, Tashilunpo Manastırı’nda değerli taşlarla süslü en büyük oturan altın Maitreya Buda heykeliyle kadrajınızı renklendiriyorsunuz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak