Esenler Ahmet Özhan'la ısındı

Esenler Belediyesi’nin düzenlediği ‘Müzikli Söyleşi’ etkinliği ile içler ısındı.

Esenler Ahmet Özhan'la ısındı
Esenler Ahmet Özhan'la ısındı
GİRİŞ 12.02.2015 12:43 GÜNCELLEME 12.02.2015 12:43

Esenler Belediyesi’nin düzenlediği ‘Müzikli Söyleşi’ etkinliğine katılan Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Ahmet Özhan, hem konser verdi hem de Tekke Musikisi’nin önemini anlattı.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Müzikli Söyleşi'ye, yoğun kar yağışına rağmen Esenler katılım büyük oldu. Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programında katılımcılar sanatçı Ahmet Özhan’ın ezgileri ile ısındı. Sanatçı Agâh’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen gecede Ahmet Özhan seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle salonu dolduran Esenlerli vatandaşlara çok özel bir gece yaşatırken, şarkı aralarında da ‘Tekke Musikisi’nin önemine değindi.

ÇOK ÇİLE ÇEKİLDİ

Tasavvuf Musıkisi Sanatçısı Ahmet Özhan söylediği şarkıların aralarında salonu dolduran vatandaşlara ‘Tekke Musikisi’ni anlattı. Çocukluğunda Tekke Musikisi’ni babasından öğrendiğini anlatan Özhan “Tekke Musikisi ilahilerdir. Ben bunu ilk kez babamın namazlardan sonra okuması ile öğrendim. Kulağıma çok hoş geliyordu. Bizler ve bizlerden önceki nesiller, Tekke Musikisi konusunda çok çileler çekti. Okumanın yasak ve okuyana öcü gibi bakıldığı zamanlardı. Şimdi o günleri geride bırakarak bu güzelliği rahatlıkla yaşabilmenin tadını çıkarıyoruz” dedi.

TAŞÇI’DAN HEDİYE

Sanatçının seslendirdiği eserlere salonu dolduran vatandaşlar da eşlik ettiler. Programın sonunda Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı el oyması bir tabloyu Sanatçı Ahmet Özhan’a takdim etti. Taşçı “Ahmet Özhan ve onun 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı