Taşgetiren ve Özcan FASİH'in konuğu oldu

Fatsa ve Çevre İlçeler İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği'nin bu ayki konukları Ahmet Taşgetiren ile Mustafa Özcan oldu.

Taşgetiren ve Özcan FASİH'in konuğu oldu
Taşgetiren ve Özcan FASİH'in konuğu oldu
GİRİŞ 16.03.2015 14:20 GÜNCELLEME 16.03.2015 14:20

Kısa adı FASİH olan Fatsa ve Çevre İlçeler İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği, olağan aylık kahvaltı programlarını gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zeytinburnu Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen bu ayki programın konuşmacısı ise Star Gazetesi köşe yazarı, Altınoluk Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, basın alanındaki duayen isimlerden birisi olan Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren idi. Kahvaltı programına Taşgetiren’in yanı sıra bir başka önemli gazeteci Mustafa Özcan, FASİH yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dernek üyeleri, eşleri, çocukları ve misafirler katıldı.

Yapılan kahvaltının ardından okunan Kur-an’ı Kerim ile başlayan program Ahmet Taşgetiren’in konuşmasıyla devam etti.  İmam Hatip camiasının bu birlikteliği beni çok mutlu etti diye sözlerine başlayan Taşgetiren, iyi Müslüman olabilmek konulu konuşmasında nüfusunun yüzde 95’i Müslüman olan bir toplumda insanların Müslüman devletin ise laik olmasının getirdiği sıkıntılardan bahsetti.

Yıllar önce dindar insanlara yapılan başörtüsü ve bu gibi zulümlerin bugün olmadığından bahseden Taşgetiren, günümüz Müslümanlarının islamı hayatlarının hangi alanlarına dahil edebildiğini, dinin hayatlarında kapsama alanının genişliğinin ne kadar olduğunu sorgulamaları gerektiğini belirtti.

Program soru cevap bölümünün ardından çekilen toplu resimler ile son buldu. Ayrıca program çıkışında Mustafa Özcan, IŞİD konulu kitabını imzalayarak katılımcılara dağıttı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı
Beşiktaş'ın yeni hocası belli oluyor! İşte öne çıkan isim