Bilgievlerin'den 100.yıla özel anma gecesi

Başakşehir Bilgievleri Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı'nı özel bir anma programıyla kutladı.

Bilgievlerin'den 100.yıla özel anma gecesi
Bilgievlerin'den 100.yıla özel anma gecesi
GİRİŞ 16.03.2015 14:38 GÜNCELLEME 16.03.2015 14:38

Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşen programa Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Başakşehir Ak Parti İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş ile birlikte çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Yüzyıllarca Çanakkale ruhunu yaşatmak nasip olsun

Öncelikle yavrularımızı canı gönülden tebrik ediyorum diyen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal; "Çanakkale Zaferimizin 100. Yılı. Dün Tıp Bayramımızdı ve Çanakkale Zaferi'nin kazanıldığı yıl tıbbiyeler hiç mezun vermemiş. Yine aynı sene İstanbul'da bir çok lise hiç mezun vermemiş. Bu sene 100.yılını yaşadık, o ruhu hissederek yüzyıllarca yaşamak nasip olsun ki o ruhu diri tutalım." dedi. 
 
100. Yıla özel etkinlik

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılına özel hazırlanan anma programına Başakşehir Bilgievi öğrencileri ve velilerinin de ilgilisi yoğundu. Bilgievi hocaları ve öğrencilerinin birlikte hazırladığı programda, alternatif müziğin sevilen isimlerinden Ömer Karaoğlu da bir konser verdi. Bilgievlerini anlatan bir sunumla başlayan  anma gecesi, 100. Yıla özel Çanakkale ruhunu yansıtan bir tiyatro oyunu ile devam etti. Bilgievi öğrencilerinin özenle sahnelediği tiyatro oyunu izleyicilere duygulu anlar yaşattı.
 
Daha sonra sahne alan alan Bilgievi müzisyenleri Çanakkale Türküleri'nden oluşan bir resitalle büyük alkış aldı.
 
Programın kendi için sürpriz olduğunu ve böyle bir organizasyonla karşılaşmayı beklemediğini söyleyen Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin; "İlçemizde sayısı yediyi bulan, binlerce öğrencimizin faydalandığı ve çok güzel eğitimler aldığı yerler bilgievleri. Burada öğrencilerimizde bunu göstererek çok güzel sergilediler zaten. Böyle güzel faaliyetler düzenledikleri için başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ediyorum.

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl dönümü, Türk tarihinde bir dönüm noktası. Bu zafer yaşanmış olmasaydı bugün burada belki de olmazdık. Allah bir daha bu insanlara ve devlete böyle acı günler göstermesin. Her aileden bir şehit verilerek bu topraklar kazanıldı. Bugünde buna benzer mücadeleler veriyoruz ancak dik duruşumuzla da dünyaya örnek oluyoruz" diyerek Bilgievleri'ni takdir etti.
 
Program sonunda, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin gecenin özel konuğu Ömer Karaoğlu'na çiçek takdim etti ve tüm öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...