'Bir Nefes Vatan' izleyiciyle buluştu!

Gençleri madde bağımlılığına karşı uyarmak amacıyla çekilen “Bir Nefes Vatan” isimli kısa film izleyicilerle buluştu.

GİRİŞ 27.03.2015 12:10 GÜNCELLEME 27.03.2015 14:26
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

 Gebze Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören ile kamuoyuna tanıtılan kısa filmde, gençlere Çanakkale Savaşı’nda şehit olan atalarını örnek almaları öğütlendi. Süleyman Civliz’in yönetmenliğini yaptığı filmin çekimleri  Safranbolu’da gerçekleştirildi. Filmde, 1915 yılında cepheye giden gençlerin hikayesinden yola çıkarak bugün gençlerin uyuşturucuya karşı dikkatli olmalarına dikkat çekiliyor. 

Çanakkale zaferinin 100. Yıldönümünde gerçekleşen etkinlikte film gösteriminin yanı sıra bir piyes de sahneye koyuldu. Piyeste Prof. Dr. Mehmet Çelik, Çanakkale savaşından anekdotlar anlattı.  Çelik, “100 yıl önce atalarınız bu vatan için canlarını feda ettiler. Sizler bugün vücutlarınızı, bedenlerinizi, canlarınızı uyuşturucuya teslim etmeyin” diyerek gençleri madde bağımlılığına karşı uyardı. Film gösterimi ve Prof. Dr. Çelik’in konuşması sırasında salonda duygusal anlar yaşandı. 

İŞTE BİR NEFES VATAN


Etkinlikte konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker; “Esasen Çanakkale Savaşı birçok özelliğinin yanı sıra bir genç savaşıdır. Ülkemizdeki pek çok üniversite ve lise Çanakkale Savaşı’nın olduğu yıllarda mezun verememiştir. Çünkü o okulların tüm öğrencileri Çanakkale Savaşı’na gitmiştir ve kimi şehit olarak, kimi gazi olarak bir daha okullarına dönme imkanı bulamamıştır. Mermi atacak kimse olmadığı için onlar cepheye sürülmüştür. Çanakkale sadece bir savaş değil, aynı zamanda bir insanlık destanıdır. Bedeniniz, ruhunuz, kalbiniz de bir vatandır. O vatanı koruyun. Hiçbir bağımlılığın, hiçbir kötü alışkanlığın esiri olmayın. Kalp ve beden ülkesini koruduğunuzda inanıyoruz ki bu ülkeyi, bu vatanı da koruyacak, yücelteceksiniz” ifadelerini kullandı.

Bundan tam bir asır önce tüm dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirterek şehitlik mertebesine erişen ecdadın günümüz gençliğine seslendiği duygu yüklü mektup Gebze Belediyesi öncülüğünde önceki gün düzenlenen büyük kent yürüyüşünde Gebzelilere ulaştırılmıştı. Hazırlanan kısa filmde yer alan mektupta yüz yıl sonrasında yaşayan gençlere vatanlarına ve bedenlerine sahip çıkmaları konusunda öğütler veriliyor. 

Yüz yıl öncesinin canlandırıldığı kısa filmin yönetmenliğini Süleyman Civliz üstlenirken filmde yer alan mektubu Esra Elönü kaleme almış. Özgün müzikler ise Alpay Ünyaylar tarafından bestelenmiş. Barış Karabulut yardımcı yönetmen, Bedirhan Karakurluk görüntü yönetmeni, Savaş Hamarat sanat yönetmeni olarak filmin gerçekleşmesini sağlamış. 

YORUMLAR 7
  • BİLAL 9 yıl önce Şikayet Et
    Ama kimse bu sözünü de kimse aklından çıkarmasın... "Ecdâdımızın heybeti maruf-ı cihândır Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır!" (Namık Kemâl)
    Cevapla
  • BİLAL 9 yıl önce Şikayet Et
    Zerre kadar emeği geçenlerden, Rabbim binlerce kere razı olsun... hala daha normale dönmeye çalışıyorum.
    Cevapla
  • PRESTİJ 9 yıl önce Şikayet Et
    gençler hep para materyal düşünür oldu vatan bayrak sevgilerini kaybettiler
    Cevapla
  • muhammet salih 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun emeği geçenlerden göz yaşlarımı tutamadım
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun böyle gençleri bu tür şeylerden uzaklaştırmak için yararlı ve çoğaltılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi