Gabuğu gırıp 3 günde 4 bakan ağırladılar!

Feshane'de devam eden Giresun Günleri bu yıl da renkli görüntülere sahne olurken, siyaset ve iş dünyasından bir çok kişiyi ağırladı.

GİRİŞ 04.05.2015 18:16 GÜNCELLEME 04.05.2015 18:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Giresun Valiliği himayesinde Giresun Federasyonu tarafından Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde Giresun Günleri düzenlendi

1 Mayıs’ta Eyüp Meydanından mehteran eşliğinde fındık dağıtarak yapılan kortejle startı verilen Giresun Günleri  binlerce hemşeriyi buluşurken, siyaset ve iş dünyası da yoğun ilgi gösterdi. Açılışın ilk gününde Gümrük ve Ticaret Bakanı Nuretin Canikli ve Giresun’un damadı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hemşehrilerini yalnız bırakmazken, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır. Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’de Giresun Günleri’ne katılan bakanlar arasındaydı.

EN RENKLİ BAKANLAR CANİKLİ VE EROĞLU OLDU

Giresun Günlerine katılan bakanlar arasında ise Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu en fazla ilgi gösterilen ve renkli görüntüler sergiledi.

Bakan Eroğlu, kepenek giyip, kemençe çalarken, Gümrüke Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ise davul,zurna eşliğinde horon oynadı, ekmek içi helva dağıtıp kemençe becerisini ortaya koydu.

Daha önce Giresun’da 2 yıl süreyle görev yapan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’nde Giresun Günleri’ne katılanlar arasındaydı. Vali Şahin, Giresun’dan ayrılmasına rağmen hala hafızalarında ve kalbinde Giresun’un ayrı bir yeri olduğunu ifade etti.

KÜLTÜREL DEĞERLER ÖN PLANA ÇIKARTILDI

Etkinlik kapsamında İstanbul’da yaşayan gurbetçilerin memleket özlemini biraz olsun dindirebilmek için Feshane’nin ortasına Giresun köy evi bile inşa edilirken, Giresun fındığı, yöresel ev yemekleri, Görele dondurması ve daha birçok Giresun kültürüne ait öğe sunuldu. Etkinlik boyunca kemençe, davul zurna sürekli çalarak ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşattı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    ah bide giresun için bişeyler yapsanız bakanım orduya bağlamak için uğraşmasanız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz