İnsan ve Toplum Derneği'nden kültürel gezi

İnsan ve Toplum Derneği, geniş kapsamlı bir kültürel gezi düzenledi.

İnsan ve Toplum Derneği'nden kültürel gezi
İnsan ve Toplum Derneği'nden kültürel gezi
GİRİŞ 05.05.2015 09:59 GÜNCELLEME 05.05.2015 09:59

İnsan ve Toplum Derneği tarafından hazırlanarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunulan Güçlü Yarınlar İçin Girişimci Genç Ahileri Yetiştirme Projesi kapsamında bu hafta sonu Edirne-İstanbul ve Bolu illerini kapsayan kültürel bir gezi düzenlendi.

Proje yararlanıcısı gençler ile birlikte; tarih bilincinin gelişmesi, aidiyet kültürünün kökleşmesi, vatan ve millet sevgisinin pekişmesi için İstanbul, Edirne ve Bolu illerinin tarihi ve kültürel mekanları gezildi.

Gezi kapsamında, Edirne’de; Selimiye camii, Arasta çarşısı, Üç Minareli Camii, Darul Hadis Camii, Kapalı çarşı, tarihi köprüler, Sarayiçi Kırkpınar Güreş Meydanı, Sultan II Beyazıd Külliyesi, Balkan Şehitliği vb tarihi mekanlar gezildi. İstanbul’da; Fetih 1453 müzesi, Eyüp Sultan Camii, Piyer Loti, Minyatürk, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Gülhane Parkı, Sultanahmet Camii vb tarihi mekanlar gezildi. Bolu’da ise tarihi konaklar ile Gölcük ziyaret edildi.

Proje katılımcısı öğrenciler ile öğretmenlerin birlikte nitelikli ve hoş vakit geçirdiği gezide öğrenciler yeni yerleri görmenin heyecanın yaşadılar.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'