Osmanlı'yı yeniden düşünmek

Osmanlı'yı yeniden düşünmek ve anlamak başlıklı çalıştay etkinliği düzenleniyor.

Osmanlı'yı yeniden düşünmek
Osmanlı'yı yeniden düşünmek
GİRİŞ 06.05.2015 17:10 GÜNCELLEME 06.05.2015 17:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İktisat Bölümünün ev sahipliğinde ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası desteğiyle 7 Mayıs 2015, Perşembe günü Halkalı Merkez Kampüsümüzde “Osmanlı`yı Yeniden Düşünmek ve Anlamak: Osmanlı Devleti’nde Birey, Millet, Devlet, İktisadi ve Sosyal Yapı” başlıklı çalıştay gerçekleştiriyoruz.

Yurt içinden konuyla ilgili seçkin akademisyenlerin katılacağı bu etkinlik, Osmanlı Devleti’nde insanın sosyo-ekonomik analizlerinin ve ortaya çıkan kurumlarının tarihi ve iktisadi analizlerinin yapılmasına ve geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacaktır.

Osmanlı Devleti farklı milletlerden tek bir toplum yaratmış, 600 yılı aşkın süre varlığını Doğu'da, Batı'da hissettirmiş önemli bir güç olmuştur. Osmanlı Devleti bu gücü hangi dinamiklerden almaktaydı? Uzun süre kendi iktisadi, sosyal ve kültürel kurumlarını çıkarmış bu yüce devletin gücünün kaynağı hangi köklerden gelmekteydi? Osmanlı Devleti'nin analizleri bu anlamda nasıl yapılmalıdır? Çalıştay da üzerinde durulacak hususlar Osmanlı Devletinin iktisadi, siyasi, beşeri, dini, ahlaki ve sanatsal yapısını içeren kapsamlı çalışmaların yol haritasının belirlenmesi için göz önünde bulundurulacaktır. Çalıştay, aşağıda belirtilen gündemle toplanacaktır.

1-    Osmanlı Devleti’nde Birey ve Toplum,

2-    Osmanlı Devleti’nde Toplum ve Devlet,

3-    Osmanlı Devleti’nde Sosyal Yapı,

a.    İktisadi Yapı,
b.    Siyasi Yapı,
c.    İlmi yapı,
d.    Dini, ahlâki, kültürel yapı,

Yer ve Zaman:  İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı Merkez Kampüsü, Seminer Salonu 2, 7 Mayıs Perşembe, 2015, Saat 15:00

YORUMLAR 2
  • Harun Kapıyoldaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Sabahattin Zaim Üniversitesinin değerli yönetici ve öğretim kadrosunu yaptıkları bu çalıştaydan dolayı tebrik ederim. Devamı gelmesi dileklerimle
    Cevapla
  • Emrullah CÜRE 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu gibi etkinliklerin çoğalması temennisiyle...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı