İstanbul’un bilinmeyen tarihi için buluşuyorlar

Uluslararası Osmanlı İstanbulu Sempozyumu’nun 3.sü 25- 26 Mayıs tarihlerinde İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

İstanbul’un bilinmeyen tarihi için buluşuyorlar
İstanbul’un bilinmeyen tarihi için buluşuyorlar
GİRİŞ 13.05.2015 11:35 GÜNCELLEME 13.05.2015 11:35

İstanbul’un Fethi’nin 562.Yıldönümünde, dünyadan ve Türkiye’den önemli araştırmacılar ve tarihçiler İstanbul’u konuşmak için İstanbul’da bir araya gelecek.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek 3.Uluslararası Osmanlı İstanbulu Sempozyumu, alanında yetkin isimlerle İstanbul’un Fethi’nin dünya tarihindeki yerini, İstanbul’un fiziki, sosyal, ekonomik, kültürel değişimlerini ve çok kültürlülüğün buluşma noktası olarak İstanbul’u mercek altına alacak.

Yerli- yabancı 55 araştırmacı İstanbul’da buluşacak

Türkiye, ABD, Ukrayna, Bulgaristan, Almanya, Azerbaycan, Arnavutluk, Ermenistan, Rusya, Belçika’dan 55 uzman isim, Osmanlı İstanbul’unun birbirinden çarpıcı olaylarını, arşivlerden ilk kez gün yüzüne çıkacak belge ve fotoğraflarla katılımcılara anlatacak.

Türk edebiyatının güçlü kalemleri Ahmet Ümit, Mario Levi, Selim İleri, Beşir Ayvazoğlu ve İskender Pala bu yılki sempozyumda konuşmacı olarak yer alacak.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?