“Ordu Doğa Belgeseli”nin Tanıtım Galası

“Ordu’nun Dereleri Turizme Akıyor” projesi kapsamında bir süre önce çekimleri tamamlanan “Ordu Doğa Belgeseli”nin tanıtım galası yapıldı.

“Ordu Doğa Belgeseli”nin Tanıtım Galası
“Ordu Doğa Belgeseli”nin Tanıtım Galası
GİRİŞ 27.05.2015 13:05 GÜNCELLEME 27.05.2015 13:05

Ordu Kültür Sanat Merkezinde yapılan galaya, Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ODÜ Rektörü  Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Vali Yardımcısı Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, İl Kültür ve Turizm Müdüü Uğur Toparlak, DOKA  Genel Sekreter Yardımcısı Vahip Ketboğa, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, daire müdürleri, ve çok sayıda davetli katıldı.

Gala programı, Ordu Doğa Belgeseli’nin 3’er dakikalık  Arapça  ve İngilizce olarak hazırlanmış kısa tanıtımı ile başladı. Ardından, Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen “Ordu Doğa Belgeseli”nin tamamı Türkçe dublajlı olarak davetlilere sunuldu.

Program belge takdim töreniyle devam etti. Ordu Doğa Belgeseli’nin hazırlanması ve sunumunda önemli katkısı olan proje editörü-metin yazarı Bilge Egemen, Yapımcı-Yönetmen İbrahim Güldalı ile belgesel projesine katkı sunan DOKA  Genel Sekreter Yardımcısı Vahip Ketboğa’ya, Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Vali Irfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından belgeleri verildi.

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, gala programında yaptığı konuşmada, "Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu Çorumlu dahi olsa da kendisini artık Ordulu kabul ediyoruz" diyerek, başladığı konuşmasında "Çok güzel ve keyifli bir belgesel izledik. Gerçekten mevsim olarak da, görüntü olarak da nefis bir ortamda çekilmiş. Emeği geçen bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Sayın valimize bu projeye öncülük ettiğinden dolayı teşekkür ediyorum. DOKA’ya ayrıca teşekkür ediyorum. Ordu, gerçekten fevkalade ve önemli özellikleri barındıran bir memleket. Gerçekten Alp dağlarında dolaşıyormuşçasına güzel yerlerde dolaştık. Yağmuru da güzel, dumanlı ve sisli havaları da güzel. Ama güneşli olduğu zamanda çok daha güzel olan bir memleket. Bu şehrin geleceğinin çok parlak olduğunu ifade etmek isterim. Ordu’nun Gülyalı ilçesinde bulunan havalimanının dünyaya çok güzel hizmet sunacağına ben de inanıyorum. Sayın valimizin getirdiği Arap gazetecilerle sohbet etme imkanım oldu. Gerçekten yabancı gazetecilere ve onların vesilesiyle yabancı okullara, dergilere ilimizi tanıtma fırsatımız olacak. Havalimanı böylesine güzel bir yakınlaşmayı da sağlayacak" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Yaylaları yollarla değil otobüs teleferiklerle geçeceğiz. Ve böylece bu yaylaların bakireliğini korumak mecburiyetindeyiz. İnşallah dünyada çok fazla insana buraları tanıtma imkânımız fırsatımız olacak. Bu güzellikler saklı kalmamalı ve bu güzellikleri de hiçbir şekilde kaybetmemeliyiz" dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise konuşmasında, "DOKA projesi kapsamında çekimleri  yaptırdık. Ordu’ya geldikten sonra gezebildiğim kadarıyla her yerini görmek mümkün değil ama çok beğendim hakikaten cennet gibi memleket. Rize’yi, Trabzon’u da görmüştüm. Onlarda güzellik namına ne varsa bizde de var. Fakat bizim tanıtım noksanlığımızdan dolayı  turizmde aynı  payı aldığımız söylenemez" diye konuştu.

Ordu’da sadece fındığa bağlı bir ekonomi bulunduğunu hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, geçen sene fındığın az olması nedeniyle sıkıntı yaşandığını kaydetti ve ürün çeşitlendirilmesine gidildiğini, özellikle turizme ağırlık verildiğini ifade etti.

Vali Balkanlıoğlu, "Birçoğumuz Ordu’da yaşamamıza rağmen bu güzellikleri kendimizde görmemişizdir.  Yani yıllarca Ordu’da yaşayıp da bu güzelliklerin tamamını görenin olduğunu zannetmiyorum. Ordu, güzel bir memleket bunun turizme kazandırma amaçlı tanıtım faaliyetine girdik. Sayın Başbakan  Yardımcımızın da bundan sonra bize büyük bir desteği olacaktır" diyerek, sözlerini tamamladı.

Ordu Doğa Belgeseli’ni çok beğendiğini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Bu belgeselin ilimizin turizm atağına katkısı büyük olacaktır. Ulusal televizyonlarda yayınlanacak iyi hazırlanmış bir belgesel olmuş. Başta sayın valimiz İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gala programı verilen kokteyl ile sona erdi.

Ordu Doğa Belgeseli’nin çekimleri, Ordu’nun değişik yörelerinde 10 gün boyunca multikopter (havadan görüntüleme aracı) eşliğinde, profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!