“Aşk-ı Nebi” sergisi için son 10 gün

“Aşk-ı Nebi” sergisini ziyaret etmek isteyenler için son gün 10 Haziran Çarşamba.

“Aşk-ı Nebi” sergisi için son 10 gün
“Aşk-ı Nebi” sergisi için son 10 gün
GİRİŞ 27.05.2015 13:08 GÜNCELLEME 27.05.2015 13:08

Geleneksel İslam sanatlarının en güzel örneklerinin sanatseverlerle buluşturan “Aşk-ı Nebi” sergisini ziyaret etmek isteyenler için son gün 10 Haziran Çarşamba. Yüzlerce yıllık İslam sanatının yansımalarından oluşan “Aşk-ı Nebi” sergisi, dönemin ekol hattatlarının Hilye-i Şerifelerini görücüye çıkarıyor.

İslam Kültür Sanat Platformu (İKSP) ile Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ve Turkcell’in katkılarıyla İstanbul Ayasofya’da açılan “Aşk-ı Nebi” sergisi, Hazreti Peygamber’e övgü dolu sözlerden oluşuyor. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında hazırlanan sergide 63 Hilye-i Şerife yer alıyor. Sergiyi görmek için ise son gün 10 Haziran Çarşamba.

İslam sanatının tanıtılmasına katkı sağlanıyor

İslam sanatı alanında, toplumda ve sanat çevrelerinde farkındalık uyandırmayı amaçlayan sergi, İslam’ın tarih boyu sanat ve estetik alanındaki yansımalarını göstermeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda İslam Medeniyetinin doğru anlaşılmasına yönelik düzenlenen sergilerle geleneksel Türk İslam Sanatlarının Osmanlı’daki yansımalarının tanıtılmasına katkı sağlanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk