YESİ derneğinden mezuniyet şöleni

Yesi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği; Türkistan Coğrafyası ana başlığı altında yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi.

YESİ derneğinden mezuniyet şöleni
YESİ derneğinden mezuniyet şöleni
GİRİŞ 02.06.2015 17:56 GÜNCELLEME 02.06.2015 20:56

‘’Yaşat ki yaşayasın! ‘’ temasıyla, Hoca Ahmet Yesevi’nin ayak izlerinin ve mirasının takipçisi olan Yesi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği; Kuruluşundan itibaren sosyal yardım, sağlık taraması ve eğitimi, temel okuma yazma eğitimi, sosyal hayata adaptasyon için faaliyetler, ihtiyaca yönelik yardım kampanyalarıyla sıkça karşımıza çıkıyor artık. Bu nadide dernek, Türkistan Coğrafyası ana başlığı altında yaptığı çalışmaların bir tanesini daha güzel bir kapanışla tamamladı. 2015 Ocak ayında başlayan Türkistanlı çocuklara eğitim seminerleri özverili bir çalışma ile Mayıs ayına kadar devam etti.  25 Mayıs tarihinde 100 den fazla çocuğa verilen eğitim neticesinde, katılım ve başarı belgelerinin verilmesi için şölen tertip edildi. Bu muazzam çalışmanın sonucu da, 300 den fazla misafirin katılımıyla, eğitimi tamamlayan çocukların müsamereleri ile taçlandırıldı.

HIZARCI: TÜRKİSTAN'A OKUL VE YURT PROJESİ

Programın başında açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Güven Hızarcı; Eksik kalan yanlarımızdan ve eğitilmemiş bir nesilden beklenecek yeni neslin sosyal ve reel hayattan kopuk kalacağını belirtti. Yaptıkları çalışmanın bir zaruriyet olduğuna, eğitim ve öğretim alanında ciddi sıkıntıları olan Türkistanlı mültecilerin bu eksiklerinin kapatılmasının zorunluluğuna ve aksi taktirde bu çocukların hayatlarında eksik kalacak yada ortaya çıkacak her kötü sonuçta vebalimizin olacağının üzerinde durdu. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Güven Hızarcı, Türkistan Coğrafyasında yapımına başlanan okul ve yurt projesinin de müjdesini vererek sözlerini sonlandırdı.

Gece; saz dinletisi, dombra dinletisi, 4 ay boyunca eğitime katılan çocuklardan oluşan korodan ezgiler, gene bu çocukların oynadıkları Türk Büyüklerinden alıntılar yapılan Oratoryo ile başladı ve eğitim süreci boyunca fedakarca ders veren eğitmenlere sunulan teşekkür plaketleri, çocuklara katılım ve başarı belgelerinin takdimi ile tamamlandı. Bu muhteşem atmosfere ortak olan tüm katılımcıların ayakta dakikalarca süren alkışlarıyla son buldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık