İSMEK kapılarını çocuklara açıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi (İSMEK)’ten bu yaz çocuklar da yararlanabilecek.

İSMEK kapılarını çocuklara açıyor
İSMEK kapılarını çocuklara açıyor
GİRİŞ 29.06.2015 12:39 GÜNCELLEME 29.06.2015 12:39

İSMEK; yaz boyunca müzik, resim, el sanatları, diksiyon gibi çocukların ilgi gösterecekleri pek çok branşta eğitim hizmeti verecek. 20 Temmuz 2015 tarihinde başlayacak olan kayıtlara ilkokul çağındaki 7 yaş üstü isteyen tüm çocuklar başvuruda bulunabilecek.

İstanbullulara 19 yıldan bu yana yetişkin eğitimi hizmeti veren İSMEK, bu yaz kapılarını çocuklar için açıyor. 2014-2015 eğitim döneminde 235 kurs merkezinde, 348 branşta İstanbullulara ücretsiz sanat ve meslek eğitimleri veren İSMEK’ten bu yaz tatilinde de çocuklar yararlanacak. İSMEK kurslarının yazın çocuklara eğitim vereceği müjdesini, ilk olarak İSMEK Genel Sergi ve Festivali, Sertifika Töreni’nde yaptığı konuşmada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş vermişti.

Başkan Topbaş, törende yaptığı konuşmada; çocukların kendi becerileri ölçüsünde faydalı olacak branşları seçmek suretiyle yazın İSMEK’lerin kurs imkânı vermesini arzu ettiğini dile getirmişti. Başkan Kadir Topbaş, ebeveynlere seslenerek, çocukları dolu dolu yetiştirmek için, zamanın çok kıymetli olduğunu ve boş geçirmemesi gerektiğini vurgulayarak, ebeveynlere çocuklarını meşguliyet olarak İSMEK eğitimlerine göndermeleri çağrısında bulunmuştu.

Resimden Müziğe, Diksiyondan El Sanatlarına Kadar Eğitim Fırsatı
Duyurusunu Başkan Kadir Topbaş’ın yaptığı çocuklar için düzenlenecek İSMEK yaz kurslarına, 20 Temmuz 2015 tarihinden itibaren başvuru yapılabilecek. Yaz kurslarında resim, müzik, el sanatları, diksiyon gibi çocukların ilgisini çekecek pek çok branşta eğitim verilecek. İstanbul’da ikamet eden, 7 yaş üstü tüm çocukların başvurabilecekleri eğitimler Ağustos ayında başlayacak. Yaz kurslarında 7-11, 12-15, 16-20 yaş gruplarına yönelik eğitimler gerçekleştirilecek. Seçtikleri branşın eğitimini tamamlayanlara kursun sonunda ise katılım belgesi verilecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak