CHP'li belediyenin skandal sergisine tepki yağıyor

CHP'li Çankaya Belediyesi'nin "sözde" Ermeni soykırımını anlattığı iddia edilen fotoğraf sergisi açması, CHP'lileri bile isyan ettirdi.

CHP'li belediyenin skandal sergisine tepki yağıyor
CHP'li belediyenin skandal sergisine tepki yağıyor
GİRİŞ 12.11.2015 12:45 GÜNCELLEME 12.11.2015 12:45
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde sözde "Ermeni soykırımı"nı anlattığı iddia edilen bir serginin açılması tepkilere neden oldu.

Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde açılan sergide Ermeni fotoğrafçı kardeşler Tsolag Dildilian ile Aram Dildilian'ın objektifinden ailelerinin ve Ermeni toplumunun Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde Anadolu'daki yaşantıları fotoğraflarla anlatıldı. Ayrıca sergide Dildilian Ailesi'nin o dönemde aldığı notlara da yer verilirken Ermeni soykırımı ve tehcir anlatılmaya çalışılıyor.

Serginin açılışı 4 Kasım'da, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 22. ve 23. dönem Konya CHP Milletvekili Atilla Kart, akademisyen Prof. Dr. Baskın Oran ve eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yapıldı. 

TEPKİLER YAĞIYOR 

CHP'li Çankaya Belediyesi'nin açtığı "Bir Ermeni Ailesinin Yitik Geçmişine Tanıklıklar" fotoğraf sergisine toplumun tüm kesimlerinden tepkiler yağmaya başladı. 4 Kasım'da açılan ve 22 Kasım'a kadar sürecek olan serginin 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Haftası'na denk gelmesi tepkilerin daha da artmasına neden oldu. CHP'lilerin de oldukça sert tepki gösterdiği sergiye sosyal medyada da her kesimden tepkiler yağıyor.

YAZIKLAR OLSUN

Bazı CHP'liler, "Bizim CHP'miz bu mu?" diyerek Çankaya Belediyesi'ne tepki gösterirken konu ile ilgili sosyal medyadaki en büyük eleştiri Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten geldi.

Gökçek attığı tweette, "Çankaya Belediyesi'ne yazıklar olsun. Bir Ermeni fotoğrafçının deklanşöründen Ermeni katliamı sergisi açıyor. Açık söyleyeyim bunu senden beklemezdim Alper Taşdelen" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 8
  • Yav he he he 8 yıl önce Şikayet Et
    Suç örgütlerini içinde barındıran karmaşık insanlar topluluğuna DEMOKRASİ diyenlerin partisi.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    CHP'nin bu ülkeye faydası olmadığını oy verenlerde biliyor sabit % 25. Genel başkanın milliyetini sorgulamak bizlere düşmez ama, hal ve hareketleri insanı ele verir diye bir ata sözü vardır. Bir de (Arkadaşını söyle senin kim olduğunu söyleyim) diye atasözümüz vardır. Fetö ve marjinal ne kadar örgüt varsa içinde barındıran garip insanlar topluluğu.
    Cevapla
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    chp genelbaşkanı aslında kimdir? herşeyin sırrı bu sorunun cevabında gizli.
    Cevapla
  • şafak 8 yıl önce Şikayet Et
    allah sizi islah etsin size oy verenler iki kere düşünsün.
    Cevapla
  • isa 8 yıl önce Şikayet Et
    boşver dostum onlara oy verenler zaten vatana millete hayır gelmeyecek insan görünümlüler. ne oldukları belli onların.
    Cevapla
  • Göktürk 8 yıl önce Şikayet Et
    işte bu rezillikleriniz yüzünden bu ülkede sittin sene iktidar yüzü göremeyeceksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar