Hepsi Türkiye’ye onun için geliyor

Hz. Mevlana Celaleddin Rumi’nin 742’inci vuslat yıldönümünde 28 farklı ülkeden 45 Uluslararası Öğrenci Konya’ya geliyor.

Hepsi Türkiye’ye onun için geliyor
Hepsi Türkiye’ye onun için geliyor
GİRİŞ 10.12.2015 16:27 GÜNCELLEME 10.12.2015 16:27

Fikir ve felsefesi ile insanlığı aydınlatan büyük mutasavvıf, şair ve düşünür Hz. Mevlana’nın Düğün olarak nitelediği ölüm yıl dönümü etkinliklerinde Konya, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere, ev sahipliği yapacak.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)’nin Türkiye Bursları ile Türkiye’de eğitim gören 28 ülkeden 45 Uluslararası Öğrenci Konya’da düzenlenen Şeb-i Aruz törenlerine katılacak. 

Hayata gözlerini kapadığı günü Allah’a kavuştuğu için düğün günü olarak niteleyen Hz. Mevlana’nın 742’inci vuslat yıldönümü etkinlikleri Konya’da çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Konya’da gerçekleşen etkinliklere dünyanın pek çok yerinden ziyaretçi geliyor.

Hz. Mevlana’nın ‘Ne olursan ol, yine gel’ çağrısına kayıtsız kalmayan YTB, dünyanın pek çok yerinden burslandırdığı 45 öğrenciyi Konya’ya götürüyor. 28 farklı ülkeden gelen öğrenciler Türk Sanat Müziği sanatçısı Ahmet Özhan’dan tasavvuf müziği konseri dinleyecek. Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlikte Sema gösterisi de gerçekleştirilecek. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!