8 Milyar Salavat Kampanyası başlıyor

Son Peygamber Platformu, 1437 Mevlid Kandili kutlamalarını ‘el-Muslih (s.a.s.) O, Islah Edendir’ teması ile yapıyor.

8 Milyar Salavat Kampanyası başlıyor
8 Milyar Salavat Kampanyası başlıyor
GİRİŞ 15.12.2015 14:45 GÜNCELLEME 15.12.2015 14:45

Son yıllarda her yıl farklı konsept ile Hz. Peygamber (s.a.s.)’in dünyaya teşrifini kutlayan Son Peygamber Platformu Efendimiz (s.a.s.)’in ıslah edici, iyileştirici olduğunu vurgulayan,  ‘el-muslih’ ismini bu yılki etkinliklerin ana teması olarak belirledi. 

Etkinliklerde Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’in ıslah edici özellikleri ile beraber bir de alt tema olarak unutulan bir sünnet olan ‘emr-i bil ma’ruf, nehy-i anil münker – iyiliği tavsiye ve kötülükten alıkoyma’ konusu  da işlenecek.

Efendimiz (s.a.s.)’in ismi ‘el-muslih (s.a.s.)’, arapça orijinal haliyle konsepte özel olarak hattat Bilal Akkaya’ya yazdırıldı. Bu hat, özel web sitesi ve tüm tanıtım mecralarında logo olarak  da kullanılacak.

Bilindiği gibi Son Peygamber Platformu daha önceki yıllarda Efendimiz (s.a.s.)’in  hayr’ul beşer, el-emin, el-muallim, el-adil, el-mübelliğ ve es-sadık gibi isimlerini öne çıkartarak yıl boyunca yapılan etkinlik ve programlarda aynı konsepte uygun programlar tertib etmişti. 
Bu yıl da tüm sene boyunca organize edilecek mevlid programları üst tema olarak  ‘el-Muslih (s.a.s.) O, Islah Edendir’ başlığı etrafında, alt tema olarak da ‘ emr-i bil ma’ruf, nehy-i anil münker – iyiliği tavsiye ve kötülükten alıkoyma’ başlığı etrafında icra edilecek.
Her yıl organize edilen salavat kampanyası bu yıl da 8 Milyar Salavat Kampanyası olarak başlatıldı.  Kampanyaya özel açılan 8milyarsalavat.com sitesinde okunan salavatlar bir sayaç vasıtasıyla görülebilmektedir.   

Yurt içi ve yurt dışında yaklaşık yüzden fazla temsilciliğin yıl boyunca ilgili konsept çerçevesinde çeşitli etkinlikler yapması planlanmaktadır.  

Son Peygamber Platformu kurucu derneği ve üyesi olan Binder İnsan ve Çevre Derneği de 22 Aralık 2015 / 12 Rabiülevvel 1437 Salı akşamı  saat 18.00'de  Eminönü Yeni Cami'nde mevlid kandili kutlamasını organize etmektedir.

Program, Dursun ŞAHİN  Nevzat DİŞBUDAK’ın çifte ezanı ile başlayacak. Yeni Camii İmam Hatibi Ferruh MUŞTUER, Nuru Osmaniye Cami İmam Hatibi Fatih KAYA Kur'ân-ı Kerim tilaveti yapacaklar. Emrullah Uzun tarafından okunan ayetlerin mealleri seslendirilecek.  Mevlid-i Şerif’ten Veladet Bahri’ni Zeki Yüksel, Münacaat Bahri’ni de Musa ÇETİNTAŞ icra edecekler. Ömer Faruk Tuna’nın sunacağı programda Fatih Sultan Mehmed Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Halil İbrahim Kutlay hocanın sohbeti ve Ayasofya Hafızlar Topluluğu’nun meşk edeceği ilahiler de yer alacak.
Nizamettin Coşkun hocanın duası ile son bulacak programda ayrıca yemek ve şerbet ikramları da yapılacak. 

1437 yılı ana teması olan ‘el-muslih’ için açılan özel web sayfası www.elmuslih.org sayfasından da bilgilere ulaşılabilir, Türkiye ve dünyada organize edilen mevlid kandili programları görülebilir. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"