"Bursa Ulu Şehir" temalı fotoğraf sergisi açılıyor

"Bursa Ulu Şehir" temalı fotoğraf sergisi, ziyaretçileri ile buluşuyor.

"Bursa Ulu Şehir" temalı fotoğraf sergisi açılıyor
"Bursa Ulu Şehir" temalı fotoğraf sergisi açılıyor
GİRİŞ 17.12.2015 16:13 GÜNCELLEME 17.12.2015 16:13

20 – 25 Aralık tarihleri arasında Cemal Reşit Rey Konser Salonu Fuaye alanında ziyaretçileri ile buluşuyor.

Bursa Ulu Şehir Sergisi’nde; Anadolu Ajansı’nın yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda ödül almış, kendisi de Bursa sevdalısı olan fotoğraf sanatçısı Ali İhsan Öztürk’ün objektifinden, şehrin doğal ve tarihi güzellikleri tüm ihtişamı ile gözler önüne seriliyor. 5 gün ziyaretçilere açık olacak sergide, ayrıca çeşitli workshoplar, Karagöz ve Hacivat Gösterileri ve sürpriz etkinlikler olacak. 

Bursa’da “insan, zaman ve mekan” temasıyla çekilen 102 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışı;  Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımıyla gerçekleşecek. Açılışa, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Efgan Ala, iş ve sanat dünyasının yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları ile konsolosluk temsilcilerinden de çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor. 

Bursa’nın zengin mirasını fotoğraflar yansıtıyor

Bursa'nın tarihi, doğa ve kültürel mirasının fotoğraflara aktarıldığını belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, açılış öncesi sergiyle ilgili yaptığı açıklamada; “2015 yılı Bursa’mız için önemli bir yıldı. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde 7 bölgemizle yer aldık. Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne Türkiye'den ilk ve tek üye şehir olarak EHTTA Genel Kurulu’na ev sahipliği yaptık. 2015’e veda ederken Bursa’mızın yükselişini bu sergiyle taçlandırmak istedik" dedi.  Bursa'nın hem ulusal hem de uluslararası camiada daha iyi tanıtılmasını hedeflediklerinin altını çizen Vali Karaloğlu, sergiye tüm İstanbulluları davet ettiklerini ifade etti.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı