İlk serginin teması Aşk-ı Nebi

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nin açılışı, Aşk-ı Nebi temalı hüsn-ü hat sergisi ile gerçekleştirilecek.

İlk serginin teması Aşk-ı Nebi
İlk serginin teması Aşk-ı Nebi
GİRİŞ 13.01.2016 16:47 GÜNCELLEME 13.01.2016 16:47

41 ESER SERGİLENECEK

Büyükşehir Belediyesi’nin giriş katında yer alan sanat galerisinin açılışında Hat Koleksiyoneri  Mehmet Çebi’nin özel Hilye-i Şerif Koleksiyonu sergilenecek. Peygamber Efendimiz (s.a.v)’i öven; boyunu, saçlarını, yürüyüşünü ve güzel özelliklerini anlatan birbirinden seçkin 41 eserin yer alacağı sergi Ordulularla buluşacak.

BAŞKAN YILMAZ: “BÜTÜN HEMŞEHRİLERİMİZ DAVETLİDİR”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilk serginin Peygamber Efendimiz (s.a.v)’i anlatan eserlerden oluşacağını ifade ederek; “2016 yılı itibarıyla Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerimizde 12 ay boyunca hizmeti ve sanatı farklı temalarda bir araya getireceğiz. İlk sergimiz, Peygamber Efendimiz (s.a.v)’den ilham alınarak kaleme alınan edebi metinlerin, maharetli hattatların ellerinde hüsn-ü hat şeklini alan ve müzehhibler tarafından tehzib sanatı ile süslenerek ortaya çıkan levhaların sergileneceği bir sanat şöleni olacak. Bütün hemşehrilerimizi sanat galerimizin açılışına ve bu seçkin eserleri görmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

SERGİ 1 AY SÜRECEK

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nin ilk etkinliği olan Hilye-i Şerif Sergisi, 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor