Hem ucuz hem de konforlu tatilin yolu

Gemi seyahati avantajları ve ücretiyle tatilseverlerin her geçen gün büyük ilgisini çekmeye devam ediyor.

Hem ucuz hem de konforlu tatilin yolu
Hem ucuz hem de konforlu tatilin yolu
GİRİŞ 09.02.2016 06:34 GÜNCELLEME 15.02.2016 09:38

Dünyanın ikinci en büyük yük taşıma firması olan MSC Cruise Türkiye Genel Müdürü Nejla Tuncel’le gemi seyahati hakkında konuştuk.

MSC Cruise'un Türkiye'deki faaliyetlerinden bahseder misiniz?

MSC Cruise Türkiye 2005 yılında kuruldu. Ben de başlangıç yılından beri şirkette görev yapıyorum. MSC'nin konteynır hizmetlerinden dolayı bütün dünyada partnerleri vardır. Her ülkede onu temsil eden veya ortak olduğu bir firma vardır. Burada Arkas Holding ile konteynır anlamında bir ortaklık yapıldı. Her hafta gemi geldiği için ciddi bir operasyon gerekiyor. Dolayısıyla temsilcilik vermek yerine burada kendi ofisinin olmasını istedi. Biz burada tur operatörlerinin geleneksel olarak yaptıkları gibi yurt içi ve yurt dışı tatilleri pazarlamıyoruz. Sadece MSC ürünlerini Türkiye pazarına tanıtıyor ve pazarlıyoruz. Dolayısıyla MSC Cruise Türkiye'de 2005 yılında Arkas Holding ile ortaklaşa kuruldu. Bizim tarzımızda ilk ve tek ofistir. Tur operatörlerine toptancı şeklinde hizmet sunuyoruz. Birçok operasyonel konularda söz sahibi olduğumuzu söyleyebilirim. Türkiye'de TÜRSAB'a bağlı outgoing yapma yetkisine sahip olan tüm acentalar ile çalışıyoruz.

Türkiye’de gemi seyahatine ilgi nasıl?

Her geçen gün artan rakamlar var. Ancak geçtiğimiz ay Sultanahmet’te yaşanan terör olayı bu yıl turizm sektörünü etkileyecek gibi görünüyor. Tabi bu durumda iptalller de oldu. İstanbul’u gezmeye gelenlerin en çok tercih ettiği alan Sultanahmet olunca elbette bu iptallerin baş sebebi oldu.

2005 yılından itibaren artan bir sayı yakalamıştık. 2013’te en yüksek sayıya ulaştık. 2014’te ve 2015’teki seçimler sayımızı düşürse de biz 2016’dan umutluyuz. 

Gemi seyahatinin diğer seyahat türleri örneğin kara turlarına göre avantajları nelerdir?

Gemi seyahatlerinin en büyük avantajı, zahmetsiz ve ekonomik bir şekilde bir hafta içinde 45 ülke görmek diyebiliriz. Gemiler gündüz limanlarda o ülkenin belli başlı yerlerini gezme imkanı sunarken; siz geminize dönüp, yemeğinizi yerken ya da tiyatro gösterinizi seyrederken, geminiz tüm gece yol alarak sizi ertesi sabah başka bir limana ve ülkeye ulaştırır. Böyle bir geziyi uçak ya da otobüs gibi vasıtalarla süre olarak veya maddi açıdan, geminin sunduğu fiyat ve servis kalitesiyle yapmak pek mümkün değildir. Özellikle İzmir veya İstanbul'dan katılan yolcularımızı düşünürseniz, evlerinden çıkıp arabaları veya taksi ile yarım saat gibi bir sürede gemiye ulaşıp, checkin'den hemen sonra tatillerine başlıyorlar. İç hat uçuşundan daha kolay ve zahmetsiz. Gemi seyahatlerinin mevsimi yoktur; 12 ay gemi seyahati yapılabilir. Gemiler yılda 2 kez yer değiştirerek uygun iklimlere geçerler. Yaz aylarında Akdeniz ve Kuzey Avrupa; kış aylarında Karay ipler ve Güney Amerika gibi.

Lüks cruise gemileri içinde misafirler için ne gibi aktiviteler var?

Lüks cruise gemilerinde her yaşa ve zevke uygun aktiviteler bulunuyor. Gemilerin 30004000 yolcu kapasiteli olduğu göz önüne alınırsa, yolcuları hem eğlendirmek, hem de dinlendirmek için her gün farklı programlar düzenlenir. Örneğin; Tango, Salsa dersleri, yarışmalar, İtalyanca dersleri, açık arttırmalar... Akşam saatlerinde ise gemide bulunan 12 bar/lounge alanlarında, her birinde farklı olmak üzere, çeşitli eğlenceler (piyano burdu piyanist / diğer loungeda canlı orkestra. başka bir salonda Latin müzik. gibi) düzenlenir. Bu sayede, yolcular farklı aktivitelere yoğunluk olmadan rahatça katılma imkanı yakalar. 1250 kişilik tiyatro salonunda, her akşam aynı şov 2 kez sahne alır; bu şekilde tüm yolcuların oyunu seyretmesi mümkün olur {gösteriler yemek saatlerine uygun olarak ayarlanır). Tabii bunların içinde en özel aktivite olarak, "Gala Gecesi" gösterilebilir. Gemi seyahatinin özel bir geleneği olan bu gecede herkes şık kıyafetler içindedir; kaptanın kokteyl daveti ile gece başlar. Akşam yemeğinden sonra geminin her tarafında gecenin özelliğini yansıtan aktiviteler yapılır ve geminin aşçılarının bir hafta boyunca özel olarak hazırladığı, gece yarısı gala büfesi ile eğlence geç saatlere kadar devam eder.

Siz yapmış olduğunuz anketler ve geri dönüş sonrası misafirlerden aldığınız izlenimleri bizimle paylaşır mısınız?

Gerçekten de memnuniyet oranı çok yüksek. Yolcularımız "rüya gibi bir tatil" olarak adlandırdıkları bu gemi seyahatlerinden sonra, dediğiniz gibi, hemen bir sonraki gemi seyahatleri ile ilgili planlar yapıyorlar ve hatta daha gemiden inmeden diğer turları araştırmaya başlıyorlar. MSC Cruises, birkaç yıl önce, tekrar yolcularının üye olabileceği ve MSC Cruises ile seyahatlerinde kendilerine türlü avantajlar sağlayan, MSC Club Card programını başlattı. Üyelik için, yolculardan gelen taleplere baktığımızda, gemi seyahatlerinin her yıl ciddi artışlar kaydettiğini görebiliyoruz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi