'Zihinsel Engelliler Çağdaş Sanatla Buluşuyor'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Engelliler Müdürlüğü, dezavantajlı bireylerin önündeki engelleri kaldırmaya devam ediyor.

'Zihinsel Engelliler Çağdaş Sanatla Buluşuyor'
'Zihinsel Engelliler Çağdaş Sanatla Buluşuyor'
GİRİŞ 04.03.2016 16:30 GÜNCELLEME 04.03.2016 16:30

İBB Engelliler Müdürlüğü’nün bünyesinde eğitim alan zihinsel engelli bireylerin hazırlamış olduğu birbirinden güzel el emeği göz nuru eserler “Zihinsel Engelliler Çağdaş Sanatla Buluşuyor’’ isimli sergide sanatseverlerle buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Erman Bülent Tuncer ile İBB Sağlık Daire Başkanı Dr. Muzaffer Saraç, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Muhammet Koçoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Engelliler Komisyonu Başkanı Cemal Merdan ve Engelliler Müdürü Yeliz Yıldız Kökenek eşliğinde açılışı gerçekleştirilen sergi, İstanbulluların yanı sıra turistlerin de büyük beğenisini topladı.

Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde gerçekleşen serginin açılışında AA muhabirine açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Erman Bülent Tuncer, herkesin engelli adayı olduğunu ve eve hapsedilen engelli gençlerimizin bu tür sanatsal faaliyetlerle birlikte çağdaş dünya ile buluştuklarını ifade etti.

Hayat dolu, muhteşem bir sergi olduğuna vurgu yapan Tuncer, normal hayatta atık diye tabir edilip çöpe atılan eşyalardan meydana getirilen süslemelere de hayran olduğunu söyledi.

Sanatseverleri buluşturan çağdas sanat eserlerinin en güzel örneklerinin gösterildiği sergiyi düzenleyenlere teşekkür eden Tuncer, "Engelliler aslında çok üstün yeteneklere sahip olduklarını gösterdiler, herkesin bu sergiyi görmesini dilerim" dedi.

"Komşuyla buluşamayan zihinsel engelliler sanatla buluştu"

Serginin küratörü Mehmet Lütfi Şen, Engelliler Müdürlüğünün 20'den fazla okulunda 350'nin üstünde zihinsel engelli öğrencinin bulunduğunu ve  bu öğrencilerin eğitmenlerin birçoğunun önemli sanatçılar olduğunu, sergiyi hazırlamak için büyük emekler verdiklerini ifade etti.

"Zihinsel engelliler zamanında karşı komşuyla buluşamıyorlardı. O dört duvar arasında saklanan çocuklarımız için son 15 yıldır hem devlet hem özel sektörde inanılmaz bir farkındalık üretildi" diyen Şen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zihinsel engelli çocuklarımız, evlerinden çıkıp bu okullara geliyorlar ve bırakın karşı komşuyla buluşmayı çağdaş sanatla buluşuyorlar. Birçok engelli olmayan insanımızın buluşamadığı kadar derin işlerle buluşan çocuklarımızın sergisini, İstanbul'un en kalabalık yerlerinden birinde, Taksim'de sergilemenin mutluluğunu yaşıyoruz."

Sergide "Bitmeyen Resim" adıyla yer alan çalışma hakkında da konuşan Şen, "Bu çalışma 100 metreyi aşıyor, normalde 2 buçuk kilometreyi aşıyor. Bitmeyecek bir resim, yapıldıkça ekleniyor, bir gün Guinness Rekorlar Kitabı'na 'Dünyanın hiç bitmeyen resmi' olarak gireceğine inanıyorum" dedi.

Resim, maket, heykel ve yağlıboya gibi özgün çağdaş sanat çalışmalarının yer aldığı “Zihinsel Engelliler Çağdaş Sanatla Buluşuyor’’ sergisi Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde 15 Mart’a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"