İstanbul'un "sır"lı laleleri

“İSMEK’in Ustaları” sergilerinden 2.’si Lale Festivali kapsamında açıldı.

İstanbul'un "sır"lı laleleri
İstanbul'un "sır"lı laleleri
GİRİŞ 07.04.2016 10:10 GÜNCELLEME 07.04.2016 10:10

İSMEK’te Türk İslam Sanatları İhtisas Merkezi’nde eğitim alan öğrencilerin çini eserlerinden oluşan “Lale Bahçeli Sokaklar” isimli sergide, lale konusu işlendi. Sergi, 7- 30 Nisan tarihleri arasında Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi MAKSEM’de sanatseverleri bekliyor.

Köklü bir tarihe sahip olan Türk çini sanatına ait önemli tekniklerin görülebileceği bir sergi açıldı. İSMEK Türk İslam Sanatları İhtisas Merkezi öğrencileri, Orta Asya’da doğan ve Anadolu’da gelişerek yayılan ve Anadolu Selçuklu dönemi mimarisinde ve seramiklerinde daha da gelişen, Osmanlı döneminde ise doruk noktaya ulaşan çini sanatının önemli örneklerini bir sergide topladı.

Klasik Osmanlı Dönemi’nde, 16. yüzyılın ilk yarısında “Mavi-Beyaz”  gruplarından “Baba Nakkaş” ve “Saz Yolu”, 16. yüzyılın ikinci yarısında itibaren “Çok Renkli Kırmızılı Sıraltı Tekniği” ve Baş Nakkaş Karamemi’ye ait “Yarı Stilize Çiçek Üslubu” ile muhteşem eserler verilmiştir. İşte tüm bu teknik ve üslupların görülebildiği “Lale Bahçeli Sokaklar” isimli çini sergisi, 7- 30 Nisan tarihleri arasında açık kalacak. “İSMEK’in Ustaları” sergilerinden 2.’si olan ve İstanbul Lale Festivali kapsamında Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi MAKSEM’de yer alan sergi, ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı