Uluslararası Mimar Sinan ve Su Sempozyumu kapandı

Sultangazi Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Mimar Sinan ve Su Sempozyumu Prof. Dr. Eyice’nin katıldığı oturumla son buldu.

Uluslararası Mimar Sinan ve Su Sempozyumu kapandı
Uluslararası Mimar Sinan ve Su Sempozyumu kapandı
GİRİŞ 12.04.2016 17:01 GÜNCELLEME 12.04.2016 17:01

Mimar Sinan’ın İstanbul’a suyu kavuşturmak için inşa ettiği ve bugün büyük çoğunluğu Sultangazi İlçesi sınırlarında yer alan tarihi su eserlerinin bilimsel olarak incelendiği sempozyum, akademi -  medya ve bürokrasi dünyasının katılımıyla gerçekleştirildi.

3 gün süren sempozyumun son gününe Prof. Dr. Semavi Eyice ve Mağlova  Su Kemeri damgasını vurdu. Anıtlar Kurulu’nda 40 yıl boyunca üyelik yapmış olan ve ömrünü Mağlova Su Kemeri’ne adamış Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü Sahibi Prof. Dr. Semavi Eyice rahatsızlığına rağmen sempozyuma onur konuğu olarak katıldı.

Katılımcılara Mağlova Kemeri’nin önemi hakkında derin bilgiler veren Eyice, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın tarihi su yollarına ve Mağlova’ya verdiği önem sebebiyle kendisine teşekkür etti.

Semavi Eyice, yapımında bizzat yer aldığı Mağlova Konulu belgeseli de katılımcılarla beraber izledi.  Yapımcılığı ve Yönetmenliği Umut Mete Soydan tarafından yapılan Türk Sineması’nın 100. Yıl eseri olan belgesel gösteriminin ardından, tarihi su yolları konusunda en önemli isimler olarak gösterilen yerli ve yabancı akademisyenler ile birlikte Mağlova konulu söyleşi gerçekleştirildi, tebliğler sunuldu.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi İlçesi’nin sahip olduğu tarihi su eserlerinin dünya açısından önemine vurgu yaparak Mağlova oturumunda yer alan isimlere tek tek teşekkür ederek plaket takdim etti.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor