Rize Tanıtım Günleri başladı

RİDEF tarafından Rize Valiliğinin desteğiyle gerçekleştirilen tanıtım günleri etkinliği Maltepe Sahili'nde başladı. Etkinlik 4 gün sürecek.

Rize Tanıtım Günleri başladı
Rize Tanıtım Günleri başladı
GİRİŞ 14.04.2016 14:57 GÜNCELLEME 14.04.2016 14:57

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından Rize Valiliğinin desteğiyle gerçekleştirilen '9. Rize Tanıtım Günleri' İstanbul'da başladı.

Maltepe Sahili etkinlik alanında 17 Nisan'a kadar devam edecek etkinlikte, kültürel ögeler ve yöresel yiyeceklerin tanıtılacağı iki çadır kuruldu.

Vatandaşlar çadırları gezerek, ürünlerden satın alabilecek, etkinlik alanında misafirler için mehter ve yöresel halk oyunları gösterileri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

RİDEF Tertip Komisyonu Başkanı ve Etkinlik Koordinatörü Abdurrahman Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlikte Karadeniz insanının karakteristik özelliklerini ön plana çıkardıkları belirtti.

Uzun, Rize'deki 11 ilçe ve 22 kurumla kentin özelliklerini ve kültürel değerlerini İstanbul'a taşımaya gayret ettiklerini anlatarak, 'Rize Tanıtım Günleri'ne, 1 milyon İstanbulluyu bekliyoruz ve açılışta alanımıza gelen bütün misafirlere, Rize'nin görselini sunarken aynı zamanda onlara Rize'nin o lezzetli yemeklerinden de ikramlar yapacağız.' diye konuştu.

Rize'yi tüm yönleriyle tanıtacaklarını dile getiren Uzun, şunları kaydetti:

'Burada Rize'deki atmacasından ahşap dönme dolabına, motorsuz tahta araba yani 'formülaz' dediğimiz tahta arabalara kadar, tulumu ve kemençesiyle birlikte ilçelerin kendi kültürel değerlerini taşıdıkları bu fuar, 17 Nisan Pazar günü saat 22.00'ye kadar açık olacak. Alt sloganımız şu; 'Sizi Çaya Bekliyoruz' çünkü çay bizim için sevgi, muhabbet, kardeşlik demek. Biz bu kardeşliği yaşatma adına da bütün İstanbulluları, ilk başta Rizelileri, sonrasında Rize sevdalılarını 4 gün boyunca buraya bekliyoruz.'

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu